Korpus:
- vejce 6 ks
- cukr krupice 180 g
- sůl 1 špetka
- mletý mák 200 g
- kakao 30 g
- kukuřičný škrob 16 g
- skořice 1 lžička
- máslo (na vymazání formy)
Krém:
- tvaroh 250 g
- smetana ke šlehání 250 g
- moučkový cukr 60 g
Přeliv:
- čerstvé švestky 200 g
- cukr krupice 2 lžíce
- rum 1 lžíce
Postup přípravy:
Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pevné pěny. Sypké ingredience smíchejte v míse. Do našlehané pěny opatrně přidejte suchou směs a lehce promíchejte.
Hotové těsto vlijte do formy vymazané máslem a vyložené pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 45 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Švestky vypeckujte, nakrájejte a dejte do hrnce se dvěma lžícemi vody, cukrem a rumem. Za stálého míchání svařujte, dokud švestky nezměknou. Hotový přeliv nechte vychladnout.
Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem. Korpus rozřízněte na čtyři pláty, každou vrstvu potřete krémem a vařenými švestkami. Na závěr dort ozdobte zbývajícím přelivem.
Další dobrota s mákem? Máte ji mít, stačí si pustit videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Makovec s citronovou polevou