Zdeněk Pohlreich

Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem

Moje hodnocení
10x

Těstoviny jsou pravděpodobně nejčastější večeří ve většině českých rodin. Zatímco Italové je berou jako první chod, u nás zdomácněly jako hlavní jídlo v poledne i večer. Oč snadnější je základní postup, o to víc si můžete vyhrát s přílohou. Paprikové pesto je zábavnou obměnou klasického bazalkového. Připravte ho rovnou větší množství, skvěle se hodí jako pomazánka na pečivo, dip k zelenině nebo základ dresinku na salát. A v lednici vydrží pár dní!

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C s funkcí gril, plech vyložte pečicím papírem. Dejte na něj papriky, do každé vyřízněte otvor a vsuňte do něj oloupaný stroužek česneku. Pečte je 15 minut, až slupka zčerná.
  2. Upečené papriky přesuňte na talíř, zakryjte je potravinářskou fólií, aby se zapařily a snadno se loupaly, a nechte je zchladnout.
  3. Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Parmazán nastrouhejte.
  4. Vychladlé papriky oloupejte a odstraňte z nich jádřinec. Dejte je do mixéru typu kutr (nebo na smoothie), přidejte pečený česnek, polovinu parmazánu a olivový olej a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
  5. Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s paprikovým pestem. Rozdělte na talíře, posypte zbylým parmazánem, opepřete a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty