Suroviny
- červená paprika (velké červené kapie) 4 ks
- česnek 4 stroužky
- špagety 500 g
- parmazán 100 g
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C s funkcí gril, plech vyložte pečicím papírem. Dejte na něj papriky, do každé vyřízněte otvor a vsuňte do něj oloupaný stroužek česneku. Pečte je 15 minut, až slupka zčerná.
- Upečené papriky přesuňte na talíř, zakryjte je potravinářskou fólií, aby se zapařily a snadno se loupaly, a nechte je zchladnout.
- Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Parmazán nastrouhejte.
- Vychladlé papriky oloupejte a odstraňte z nich jádřinec. Dejte je do mixéru typu kutr (nebo na smoothie), přidejte pečený česnek, polovinu parmazánu a olivový olej a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
- Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s paprikovým pestem. Rozdělte na talíře, posypte zbylým parmazánem, opepřete a podávejte.
Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem 2 Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše