Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem
Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše
Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem
Zdroj:
Marek Bartoš / Super jednoduše
Těstoviny jsou pravděpodobně nejčastější večeří ve většině českých rodin. Zatímco Italové je berou jako první chod, u nás zdomácněly jako hlavní jídlo v poledne i večer. Oč snadnější je základní postup, o to víc si můžete vyhrát s přílohou. Paprikové pesto je zábavnou obměnou klasického bazalkového. Připravte ho rovnou větší množství, skvěle se hodí jako pomazánka na pečivo, dip k zelenině nebo základ dresinku na salát. A v lednici vydrží pár dní!
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C s funkcí gril, plech vyložte pečicím papírem. Dejte na něj papriky, do každé vyřízněte otvor a vsuňte do něj oloupaný stroužek česneku. Pečte je 15 minut, až slupka zčerná.
-
Upečené papriky přesuňte na talíř, zakryjte je potravinářskou fólií, aby se zapařily a snadno se loupaly, a nechte je zchladnout.
-
Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Parmazán nastrouhejte.
-
Vychladlé papriky oloupejte a odstraňte z nich jádřinec. Dejte je do mixéru typu kutr (nebo na smoothie), přidejte pečený česnek, polovinu parmazánu a olivový olej a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
-
Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s paprikovým pestem. Rozdělte na talíře, posypte zbylým parmazánem, opepřete a podávejte.
Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem 2
Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše
Super jednoduše: Špagety s paprikovým pestem 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Super jednoduše