Suroviny
- gorgonzola (nebo jiný sýr s modrou plísní) 150 g
- smetana ke šlehání (min. 31%) 50 ml
- máslo 1 lžíce
- pancetta 130 g
- gnocchi 500 g
- vlašské ořechy 2 hrsti
- sůl
Postup přípravy
- V malém kastrůlku zahřejte na mírném stupni sýr, smetanu a máslo, zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Odstavte.
- Mezitím pancettu nakrájejte na malé kostičky a opečte v rozpálené pánvi dozlatova.
- V hrnci přiveďte větší množství osolené vody k varu, vhoďte do ní gnocchi a uvařte je podle návodu na obalu, zhruba 3 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.
- Gnocchi sceďte a smíchejte se sýrovou omáčkou, opečenou pancettou a posypte nahrubo posekanými vlašskými ořechy.
Vyzkoušejte také bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou