Suroviny
- čokoláda (s vysokým obsahem kakaa) 210 g
- máslo 40 g + na vymazání formiček
- cukr krupice 100 g
- hladká mouka 2 lžíce
- vejce (bílky a žloutky zvlášť) 3 ks
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem.
- V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit.
- V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
- Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně.
- Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.