Suroviny
- krůtí prsa (nakrájená na 8 tenkých plátků) 600 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladká mouka 100 g
- olivový olej 5 lžic
- žampiony (nakrájené na čtvrtky) 8 ks
- máslo 2 lžíce
- šalotka (nakrájená nadrobno) 1 ks
- cuketa (menší, nakrájená na kostičky) 1 ks
- suché bílé víno 150 ml
- citrony 1 ks
- krůtí vývar 150 ml
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
Postup přípravy
- Krůtí prsa osolte a opepřete. Mouku smíchejte s ½ lžičky soli a pepře a obalte v ní plátky masa. V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a opečte maso dozlatova, zhruba 2 minuty z každé strany.
- V jiné pánvi rozehřejte zbylý olej a orestujte žampiony, zhruba 2 minuty. Osolte a opepřete, přidejte 1 lžíci másla, šalotku a cuketu. Promíchejte a opékejte ještě zhruba 3 minuty.
- Opečené maso vyjměte a do volné pánve vlijte víno a 1 lžíci citronové šťávy. Citron oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Nechte tekutinu odpařit a přilijte vývar. Vraťte maso do pánve, přidejte zbylé máslo a nechte ho rozehřát. Vsypte petrželku a citronovou dužinu a promíchejte.
- Na talíře rozdělte směs žampionů a cuket, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.
Inspirujte se i dalšími recepty z krůtího masa