Super jednoduše bez masa

Plněný smažený hermelín podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
2x

I smažák může zpestřit jídelní lístek. Stačí ho obměnit, oživit, přidat salát a naplnit šunkou a sýrem a podáváte fantastický chod jak v restauraci. Listový salát mírní tučnost sýra a příjemně chystá chuťové pohárky na další explozi štěstí v jednom soustu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Sceďte je, nakrájejte podélně na čtvrtiny a dejte stranou.
  2. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho nadrobno. Rukolu a sušená rajčata posekejte nadrobno. Vše dejte do misky a promíchejte.
  3. Hermelíny podélně rozkrojte. Řezné strany naškrábejte na povrchu vidličkou, naneste na ně rovnoměrně připravenou zeleninovou směs, vtlačte ji do sýru a přiklopte polovinou sýru zpět k sobě. Vložte na chvíli do lednice.
  4. Připravte tři misky. Do jedné vsypte mouku, do druhé vyklepněte vejce, mírně je osolte a rozšlehejte. Do třetí misky dejte strouhanku.
  5. Hermelíny obalte ze všech stran v mouce, vejci a strouhance. Boky hermelínu obalte v trojobalu ještě jednou.
  6. V pánvi rozpalte polovinu oleje a osmažte na něm uvařené brambory z každé strany dozlatova. Přesuňte je do misky a osolte.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Uvolněnou pánev očistěte, přilijte zbylý olej a nejprve hermelíny opečte krátce na bocích a poté z každé strany 2 minuty dozlatova. Opečené hermelíny vložte do předehřáté trouby na 4 minuty.
  8. Servírujte na talíři s opečenými bramborami a libovolným letním salátkem.

Další originální bezmasé recepty od Zdeňka Pohlreicha najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich Super jednoduše bez masa

Nová kuchařka ikonického šéfkuchaře volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, ale tentokrát se zaměřuje na pokrmy bez masa. Na chuti jim to ale vůbec neubírá, naopak, Zdeněk Pohlreich naplno rozehrává kombinace běžně dostupných surovin s oblíbenými asijskými a americkými omáčkami a kořeními a výsledkem je pestrá kolekce pokrmů od snídaně po večeře. Jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i začátečník zůstává. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší kuchařkou je Matka příroda, tak se nechte inspirovat!

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty