Suroviny
- brambory (varný typ A) 1 kg
- česnek 2 stroužky
- rukola 2 hrsti
- sušená rajčata 8 ks
- hermelín 4 ks
- vejce 3 ks
- rostlinný olej 6 lžic
- sůl
- hladká mouka (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
Postup přípravy
- Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Sceďte je, nakrájejte podélně na čtvrtiny a dejte stranou.
- Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho nadrobno. Rukolu a sušená rajčata posekejte nadrobno. Vše dejte do misky a promíchejte.
- Hermelíny podélně rozkrojte. Řezné strany naškrábejte na povrchu vidličkou, naneste na ně rovnoměrně připravenou zeleninovou směs, vtlačte ji do sýru a přiklopte polovinou sýru zpět k sobě. Vložte na chvíli do lednice.
- Připravte tři misky. Do jedné vsypte mouku, do druhé vyklepněte vejce, mírně je osolte a rozšlehejte. Do třetí misky dejte strouhanku.
- Hermelíny obalte ze všech stran v mouce, vejci a strouhance. Boky hermelínu obalte v trojobalu ještě jednou.
- V pánvi rozpalte polovinu oleje a osmažte na něm uvařené brambory z každé strany dozlatova. Přesuňte je do misky a osolte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Uvolněnou pánev očistěte, přilijte zbylý olej a nejprve hermelíny opečte krátce na bocích a poté z každé strany 2 minuty dozlatova. Opečené hermelíny vložte do předehřáté trouby na 4 minuty.
- Servírujte na talíři s opečenými bramborami a libovolným letním salátkem.
Plněný smažený hermelín podle Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Super jednoduše bez masa
Vyzkoušejte také výborný nakládaný hermelín podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaný hermelín – dokonalá česká chuťovka