Suroviny
- plnotučné mléko 500 ml
 - smetana ke šlehání 250 ml
 - strouhaný kokos 150 g
 - sušené rozinky 50 g
 - kajenský pepř 1 špetka
 - sečuánský pepř (rozdrcený) 4 kuličky
 - cibule (mladá) 10 ks
 - máslo 50 g
 - mango (zralé, oloupané a nakrájené na kostičky) 2 ks
 - šafrán 1 špetka
 
Postup přípravy
- V hrnci promíchejte mléko se smetanou a 120 g kokosu. Přiveďte k varu, ztlumte na mírný stupeň a nechte 30 minut probublávat. Rozmixujte.
 - Troubu předehřejte na 180 °C. Ve 200 ml kokosového mléka povařte rozinky, zhruba 20 minut na nízkém stupni, až se téměř všechna tekutina vsákne.
 - Mezitím zkraťte cibulovou nať na 3 cm, odkrojené části nebudete potřebovat. V kastrolu nebo pekáči rozehřejte polovinu másla a opečte na něm cibulky dohněda, poprašte je šafránem. Vložte je do předehřáté trouby a pečte 20 minut. Občas přelijte vypečenou šťávou.
 - Mango duste v hrnci na mírném stupni doměkka. Jakmile pustí šťávu, přidejte rozinky s kokosovým mlékem a vařte 15–20 minut do konzistence kompotu.
 - Zbylé mléko smíchejte se zbylým strouhaným kokosem, kajenským a sečuánským pepřem a svařte na polovinu. Občas promíchejte, ať se nepřipálí.
 - Na talíř rozdělte kokosové mléko a mangový kompot a navrch posaďte cibulky.
 
Vyzkoušejte také oblíbenou francouzskou cibulačku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Francouzská cibulačka s tymiánem a šumivým vínem podle Zdeňka Pohlreicha
Inspirujte se dalšími recepty s mangem na slano