Suroviny
- červená cibule (velká) 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- červená paprika 1 ks
- červená chilli paprička 2 ks
- čedar 150 g
- gouda 150 g
- toustový chléb 16 plátků
- máslo 8 lžic
- naložené jalapeňos (krájené) 16 plátků
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- sriracha omáčka (k podávání)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 210 °C. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Zelenou a červenou papriku a chilli papričky zbavte jádřince a nakrájejte je také na drobné kostičky. Vše dejte do misky, osolte, opepřete a zamíchejte.
- Čedar a goudu nastrouhejte a smíchejte dohromady. Toustový chléb namažte máslem, vložte na tác vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 3 minuty.
- Tousty vyjměte z trouby, naneste na ně zeleninovou směs, posypte sýrem a navrch každého toustu dejte jeden plátek nakládaných jalapeños. Vraťte do trouby zhruba na 8 minut, nebo dokud se na povrchu nezapeče sýr.
- Zapečené tousty servírujte s chilli pastou sriracha, aby si je každý mohl doostřit podle vlastních chutí.
PRIMA TIP: Na tousty se výborně hodí i filátko ančovičky, které jim dodá jemnou slanost moře.
Vyzkoušejte také ďábelské topinky podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou