Suroviny
- kuřecí křídla 12 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chléb (nebo bageta k podávání)
Marináda
- zázvor (čerstvý) 30 g
- česnek 2–3 stroužky
- chilli papričky 1 ks
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná) 30 g
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- med 20 g
- rajčatový protlak 30 g
- třtinový cukr 1 lžička
- sezamový olej 40 g
Postup přípravy
- Křidýlka dvakrát nebo třikrát nařízněte v nejsilnější části. Osolte je a opepřete.
- Připravte marinádu. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte, chilli papričku zbavte stopky a jádřince, přepulte a pokrájejte nadrobno.
- V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, vložte do ní křídla, promíchejte, aby se obalila, a zakryjte potravinářskou fólií. Uložte alespoň na čtyři hodiny do lednice nebo ideálně přes noc.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Marinovaná křidýlka rozložte na pekáč a přelijte je zbylou marinádou. Pečte je v předehřáté troubě zhruba 45 minut, až maso zezlátne a změkne. Každých 10 minut je potřete marinádou a občas je obraťte.
- Pokud zbyde nějaká marináda, slijte ji do rendlíku, svařte do konzistence sirupu a před podáváním ji přelijte přes křidýlka. Podávejte je s chlebem nebo bagetou.
Vyzkoušejte také pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou