zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami
Autor: Coolinářka Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

Hodnoceno: 4x
Horké dny se blíží a chuť postávat u plotny nebo zapínat troubu postupně klesá. V takových chvílích se hodí mít zásobu receptů na snadné obědy i večeře, ale také pár klasik pro sladkou tečku na závěr. Přesně takové podmínky splňuje legendární Malakov. Dort, který se zkrátka nemusí péct!
nad 2 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte.
  2. V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem dotuha.
  3. Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
  4. Vznikne nadýchaný krém.
  5. Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.
  6. Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky, zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu.
  7. Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí jako dětské).
  8. Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery.
  9. Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něj nandejte polovinu nakrájených jahod.
  10. Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (tady naopak chceme, aby se trochu rozmočily).
  11. Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něj opět zbylé nakrájené jahody.
  12. Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70 ml želatiny (podle průměru dortu)
  13. Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly.
  14. Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky.
  15. Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy. Dort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku.
  16. Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. Piškoty svažte stuhou.
  17. Povrch dortu dodekorujte celými jahodami.

TIP: Pokud použijete klasicky velkou dortovou formu, množství surovin zdvojnásobte.

Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami
Autor: Coolinářka Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.