Coolinářka

Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

Moje hodnocení
16x

Horké dny se blíží a chuť postávat u plotny nebo zapínat troubu postupně klesá. V takových chvílích se hodí mít zásobu receptů na snadné obědy i večeře, ale také pár klasik pro sladkou tečku na závěr. Přesně takové podmínky splňuje legendární Malakov. Dort, který se zkrátka nemusí péct!

1 porce
120 minut

Dort průměr 20 cm

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte.
  2. V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem dotuha.
  3. Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
  4. Vznikne nadýchaný krém.
  5. Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.
  6. Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky, zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu.
  7. Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí jako dětské).
  8. Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery.
  9. Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něj nandejte polovinu nakrájených jahod.
  10. Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (tady naopak chceme, aby se trochu rozmočily).
  11. Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něj opět zbylé nakrájené jahody.
  12. Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70 ml želatiny (podle průměru dortu)
  13. Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly.
  14. Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky.
  15. Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy. Dort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku.
  16. Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. Piškoty svažte stuhou.
  17. Povrch dortu dodekorujte celými jahodami.

TIP: Pokud použijete klasicky velkou dortovou formu, množství surovin zdvojnásobte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty