Dort průměr 20 cm
- cukrářské piškoty
- piškoty (dětské )
- jahody 250 g + 250 g na ozdobu
- tučný tvaroh (ve vaničce) 1 ks
- smetana ke šlehání 250 ml
- vanilkový cukr 1 ks
- cukr krupice 1–2 lžíce
- želatina 1 lžíce
- limetková kůra z 1/2 limety
Postup přípravy
- Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte.
- V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem dotuha.
- Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
- Vznikne nadýchaný krém.
- Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.
- Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky, zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu.
- Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí jako dětské).
- Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery.
- Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něj nandejte polovinu nakrájených jahod.
- Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (tady naopak chceme, aby se trochu rozmočily).
- Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něj opět zbylé nakrájené jahody.
- Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70 ml želatiny (podle průměru dortu)
- Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly.
- Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky.
- Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy. Dort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku.
- Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. Piškoty svažte stuhou.
- Povrch dortu dodekorujte celými jahodami.
TIP: Pokud použijete klasicky velkou dortovou formu, množství surovin zdvojnásobte.