Suroviny
- croissant (máslové ) 6 ks
- ricotta 250 g
- jahody (čerstvé) 250 g
- marmeláda (jahodová marmeláda bez přidaného cukru) 70 g
- citronová kůra (z chemicky neošetřeného)
- vanilkový cukr 1 balení
- hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Jahody omyjte a nakrájejte na kousky.
- V misce smíchejte ricottu, marmeládu, cukr, nastrouhejte najemno citronovou kůru, přidejte mouku a nakonec jahody. Pár kousků nechte na vrch croissantů.
- Croissanty nařízněte podélně, ale nerozřízněte je úplně.
- Nyní je vložte do jednotlivých košíčků muffinové formy, spojem dolů, nařízlou částí nahoru.
- Croissanty naplňte jahodovou směsí a nahoru dejte zbytky jahod.
- Dejte péct do trouby na 15 minut. Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté servírujte.
Snídaňové plněné croissanty s ricottou a jahodami 2 Zdroj: Milluji