Snídaňové plněné croissanty s ricottou a jahodami

Moje hodnocení
5x

Když vám někdo připraví snídani, vždy máte den krásnější. A pokud vám ji ještě přinese do postele? Zkrátka sen. A teď si představte, že by to byly tyto famózní plněné croissanty. Už teď se vám sbíhají sliny, že? Nedivíme se, jsou totiž silně návykové.

6 porcí
30 minut
francouzská

Suroviny

  • máslové croissanty 6 ks
  • ricotta 250 g
  • jahody (čerstvé jahody) 250 g
  • jahodová marmeláda bez přidaného cukru 70 g
  • kůra z chemicky neošetřeného citronu
  • vanilkový cukr 1 balení
  • hladká mouka 2 vrchovaté lžíce

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky.
  3. V misce smíchejte ricottu, marmeládu, cukr, nastrouhejte najemno citronovou kůru, přidejte mouku a nakonec jahody. Pár kousků nechte na vrch croissantů.
  4. Croissanty nařízněte podélně, ale nerozřízněte je úplně.
  5. Nyní je vložte do jednotlivých košíčků muffinové formy, spojem dolů, nařízlou částí nahoru.
  6. Croissanty naplňte jahodovou směsí a nahoru dejte zbytky jahod.
  7. Dejte péct do trouby na 15 minut. Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty