Na krémové polévky nedáme dopustit! Zasytí, zahřejí a hlavně skvěle chutnají. Výhodou také je, že je snadno připravíte ze všech možných druhů zeleniny – dnes jsme pro vás připravili výběr těch, které by se určitě minimálně jednou za rok měly objevit na vašem stole.
Skvělý výběr zeleninových krémových polévek, které oceníte nejen během podzimu
Ano, na prvním místě máme dýňovku, protože je teď velmi aktuální. I když je základ vždy velmi podobný, každá dýňová polévka může být trochu odlišná. Kouzlo je v dochucení a ozdobě. Můžete ji zkusit připravit pikantní, doplněnou o zázvor a kokos. Nebo třeba lehce doslazenou jablíčkem.
Další velmi populární krémovou polévkou ze zeleniny je samozřejmě brokolicová. Pro některé je to jediný způsob, jak do sebe tuto zeleninu dostanou. Přitom je ale tak výtečná! Opět si tu můžete hrát s dochucením, brokolicový krém může být doplněn o křupavé mandle, sýr nebo třeba krutony z chleba.
Nebo můžete vyzkoušet brokolicový krém podle videoreceptu:
Bramborový krém asi není zrovna nevšední, ale kombinace s čedarem a křupavou slaninou může být! Pořádně se zasyťte polévkou, ať nemáte brzy hlad. Tato se o to rozhodně postará.
V závěsu za brokolicí (nebo možná těsně před ní) je samozřejmě květák. Další zelenina, kterou někteří nezvládnou jinak než v krému. Květákovou polévku lze kombinovat se sýrem, oříšky nebo i nevšední miso pastou. A co třeba takový květákový krém s tvarůžky?
Nebo zkuste květákovou podle videoreceptu, také ho máme!
Kompletní recept najdete ZDE
Méně známá, ale velice chutná. Kukuřičná polévka, navíc doplněná o ochucený olej, to je prostě gastronomická lahůdka. Zdeněk Pohlreich zkrátka ví, čím nás potěšit.
Ze štiplavého česneku si velice snadno připravíte krémovou polévku, nemusíte se tedy soustředit jen na klasický vývar s obří porcí česneku jako vyprošťováku. I tato vás postaví na nohy a navíc skvěle zasytí.
A na závěr tu máme mix všech možných zeleninových lahůdek, které v podobě krémové polévky můžete podávat. V hlavní roli jsou cukety, batáty, červená řepa nebo třeba kedluben. Občas můžete přidat třeba jogurt, jindy zase vhodné těstoviny nebo houby.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima