akademiekvality.cz

Rajská krémová polévka s těstovinami

Moje hodnocení
12x

Rajská, rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
  3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

PRIMA TIP: Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat trochu jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Další tipy na kvalitní potraviny najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty