Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rajská krémová polévka s těstovinami
Rajská, rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii.
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčatové pyré 2 lžíce
- zeleninový vývar 500 ml
- oblíbené menší těstoviny 200 g
- hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- krájená rajčata v plechovce 2x 400 g
- cukr krupice 1 lžička
- slunečnicový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
- Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
- Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
- Polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.
PRIMA TIP: Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat trochu jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.
Další tipy na kvalitní potraviny najdete na webu www.akademiekvality.cz.