Suroviny
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčatové pyré 2 lžíce
- zeleninový vývar 500 ml
- těstoviny (oblíbené menší ) 200 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- krájená rajčata (v plechovce) 2x 400 g
- cukr krupice 1 lžička
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
- Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
- Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
- Polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.
PRIMA TIP: Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat trochu jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.
Další tipy na kvalitní potraviny najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Rajská krémová polévka s těstovinami 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Rajská krémová polévka s těstovinami 3 Zdroj: akademiekvality.cz