Řepná krémová polévka s pomerančem
Zdroj: Neplecha na plechu
Řepná krémová polévka s pomerančem
Zdroj:
Neplecha na plechu
Zatímco my považujeme chuť řepy za zemitou, Zélanďané ji vnímají jako nasládlou a párují ji s mrkví, zázvorem a pomerančem. Řepný krém podávají teplý i studený jako osvěžující chod v horkém létě. Skvělá inspirace!
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy omyjte, položte je na čtverce z alobalu, zakápněte je olejem a pečte v předehřáté troubě zhruba 1 hodinu doměkka.
-
Upečenou řepu vyjměte, vybalte ji, nechte zchladnout a oloupejte ji. Nakrájejte ji na menší kousky.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte, bramboru a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky. Zázvor nastrouhejte najemno.
-
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opečte doměkka. Přidejte bobkový list, prolisovaný česnek a zázvor a orestujte asi 1 minutu. Přisypte mrkev a bramboru a opékejte 5 minut. Přidejte řepu, lehce ji zarestujte, zalijte vývarem a vařte 20 minut.
-
Jakmile zelenina změkne, vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte dohladka. Přilijte pomerančovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.
Řepná krémová polévka s pomerančem
Zdroj: Neplecha na plechu
Řepná krémová polévka s pomerančem
Zdroj:
Neplecha na plechu
Další originální recepty z různých koutů světa najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: