Suroviny
- cibule 1 ks
- máslo 1 lžíce
- brambory (střední) 2 ks
- medvědí česnek 300 g
- smetana ke šlehání (31%) 200 ml
- voda (nebo zeleninový vývar)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejprve pokrájejte cibuli najemno a na másle orestujte dozlatova.
- Mezitím oloupejte a pokrájejte brambory na 1 cm velké kousky.
- Polovinu brambor vložte do orestované cibule, přidejte medvědí česnek, sůl, pepř, zalijte smetanou a trochou vody či vývaru.
- Celé vařte, až jsou brambory měkké, cca 10 minut. Poté všechny suroviny rozmixujte do hladké polévky.
- Nakonec přidejte druhou polovinu brambor a vařte, až budou brambory měkké. Dochuťte solí a pepřem.
Připravte si klasickou česnečku podle návodného videoreceptu. Medvědí česnek do ní můžete klidně přidat, dodá jí švih a čerstvost
Kompletní recept najdete ZDE