Suroviny
- Cibule 1 ks
- domácí vývar 1 l
- Brokolice 1/2 hlávky
- čerstvý špenát 2,5–3 hrnky
- Sůl
- Pepř
- sušené chilli dle chuti
- limetka 1/4 ks
- zakysaná smetana k servírování
Postup přípravy
- Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte na tuku v hrnci, ve kterém budete připravovat polévku. Přilijte vývar a přihoďte oloupanou bramboru nakrájenou na kousky. Vařte do změknutí. Přihoďte brokolici a vařte cca 2 minuty, přidejte špenát a ještě tak dvě minutky povařte. Přihoďte strouhaný parmazán, osolte, opepřete a odstavte z plotny.
- Tyčovým mixérem mixujte dohladka. Vraťte zpátky na plotnu, dohřejte, přidejte chilli papričku podle chuti (měla by tam být cítit opravdu jenom lehce) a zakápněte limetkou. Pokud je polévka moc řídká, nechte vyvařit do požadované konzistence.
- Před servírováním ozdobte zakysanou smetanou.