Suroviny
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kedlubnu očistěte a nakrájejte na kostičky, nať nahrubo. Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky.
- V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte za občasného míchání 2 minuty. Přidejte kedlubnu a mrkev a restujte na středním stupni ještě 10 minut. Osolte.
- Zeleninu zalijte vývarem nebo vodou, přihoďte nasekanou nať, podle potřeby osolte a povařte do změknutí. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, zjemněte smetanou a dochuťte pepřem a citronovou šťávou.
- Polévku posypte nasekaným koprem či pažitkou a podávejte s vařeným vejcem.
PRIMA TIP: Polévka bude sametově hebká, když s kedlubnami uvaříte i dvě brambory. Obsažený škrob ji zahustí a zjemní.
Vyzkoušejte i další recepty s křehkou kedlubnou