Krémová polévka z celých kedluben s vajíčkem
Zdroj: Vaříme beze zbytku
Krémová polévka z celých kedluben s vajíčkem
Zdroj:
Vaříme beze zbytku
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kedlubnu očistěte a nakrájejte na kostičky, nať nahrubo. Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky.
-
V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte za občasného míchání 2 minuty. Přidejte kedlubnu a mrkev a restujte na středním stupni ještě 10 minut. Osolte.
-
Zeleninu zalijte vývarem nebo vodou, přihoďte nasekanou nať, podle potřeby osolte a povařte do změknutí. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, zjemněte smetanou a dochuťte pepřem a citronovou šťávou.
-
Polévku posypte nasekaným koprem či pažitkou a podávejte s vařeným vejcem.
PRIMA TIP: Polévka bude sametově hebká, když s kedlubnami uvaříte i dvě brambory. Obsažený škrob ji zahustí a zjemní.
Krémová polévka z celých kedluben s vajíčkem
Zdroj: Vaříme beze zbytku
Krémová polévka z celých kedluben s vajíčkem
Zdroj:
Vaříme beze zbytku
Vyzkoušejte i další recepty s křehkou kedlubnou