redakce Prima FRESH

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Moje hodnocení
3x

Babí léto je okamžik, kdy se na zahrádkách potkávají dozrávající letní rajčata, ale vládu už pomalu přebírá královna podzimu dýně. Zkuste klasickou dýňovou polévku vylepšit sladkokyselou chutí zralých rajčat, tato symbióza patří mezi hodně povedené!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky. V hrnci ji orestujte na troše olivového oleje dozlatova.
  2. Dýni hokaido omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na kostky.
  3. Dýni dejte do hrnce k cibuli. Přidejte nahrubo nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Přilijte vývar nebo vodu, aby byla zelenina ponořená. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  4. Polévku osolte, opepřete a okořeňte chilli podle chuti. Směs rozmixujte dohladka tyčovým mixérem nebo v blenderu. Množství tekutiny můžete upravit tak, abyste získali požadovanou strukturu (více nebo méně tekutiny).
  5. Podávejte horké s trochou čerstvé smetany, posypané opraženými dýňovými semínky.
PRIMA TIP: Pokud používáte vodu, můžete přihodit kostku kvalitního zeleninového bujónu bez glutamátu. Místo sušeného chilli lze dát do základu polévky čerstvou nakrájenou chilli papričku. Chcete-li mít polévku úplně hladkou, rajčata můžete předem spařit ve vroucí vodě a oloupat.

Připravte si jednoduchou dýňovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty