Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květáková polévka s miso pastou

4 porce
do 1 hodiny
Květáková polévka s miso a opečeným tofu
Květáková polévka s miso a opečeným tofu Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka
Polévka, která ve vás díky miso pastě, sójové omáčce a sezamovému oleji ve spojení s jemnou chutí koření vyvolá myšlenky na Japonsko. Je krémová, lehoučká a v téhle podobě bude pro vás květák určitě příjemným překvapením.
Reklama

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...

Suroviny (4 porce)

Dochucení:

Reklama

Postup

  1. Květák rozeberte na růžičky, košťál očistěte a nakrájejte na menší kusy. Pastinák oloupejte a nakrájejte nahrubo a stejně tak pórek a cibuli.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte sezamový olej, přidejte připravenou zeleninu (několik růžiček květáku si ponechte na dozdobení) a na mírném plameni opékejte ze všech stran zhruba 10 minut. Pak přidejte česnek, zázvor a koření. Nechte rozvonět a zalijte zhruba 500 ml vody, aby byla zelenina ponořená. Vařte doměkka.
  3. Když je zelenina uvařená, přidejte miso pastu a kokosové mléko. Rozmixujte dohladka a nakonec jen dochuťte citronovou šťávou, medem, sójovou omáčkou a solí.
  4. Servírujte se syrovým květákem nakrájeným na tenké plátky a zakapejte sezamovým olejem.
Reklama

PRIMA TIPY:

• Při použití celého kardamomu nezapomeňte před mixováním semena z lusku vyndat.

• K téhle polévce skvěle sedne uzené tofu nakrájené na malé kostičky a zprudka opečené ve vyšší vrstvě oleje dokřupava.

• Nejbarevnější květák a spoustu jiné barevné zeleniny seženete v Makru a v sezoně i na farmářských trzích.

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama