návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Květáková polévka s kešu oříšky

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 30 minut
Květáková polévka s kešu oříšky
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Květáková polévka s kešu oříšky
Vyzkoušejte recept na polévku s úžasně lahodnou chutí a krémovou konzistencí. Překvapivě v ní nenajdete žádnou smetanu, krémovost dodají rozmixované kešu oříšky. Pokud chcete připravit vegan verzi, vynechte přepuštěné máslo a místo něj použijte rostlinný olej.

Postup

  1. Kešu ořechy předem na 3 hodiny namočte (klidně i přes noc).
  2. Květák omyjte a rozdrobte ho na větší růžičky. Do rozehřátého hrnce přidejte přepuštěné máslo. Květák krátce na přepuštěném másle orestujte. Přidejte plátky zázvoru a rozdrobte bio bujón. Zalijte vodou a nechte probublávat doměkka.
  3. Jakmile je květák téměř rozvařený, přidejte šťávu z citronu. Přisypte kurkumu a namočené kešu oříšky bez vody a nechte krátce probublávat.
  4. Ponorným mixérem rozmixujte na jemný krém. Dochuťte majoránkou a muškátovým oříškem. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou.

PRIMA TIP: Nemáte-li po ruce kešu oříšky, nevadí. I bez nich je květáková polévka výborná, jen přidejte trochu kokosového mléka. Do polévky se jako zavářka skvěle hodí například nafermentovaná pohanka. Stačí ji do hotové polévky jen přidat a ohřát. Polévka bez bílkovin méně sytí, takže je vhodná jako předkrm před hlavním jídlem.

Dej tělu šanci
Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.

Související témata: květák , Polévky