David Viktorin

Jak to bylo, šéfe? Květákový krém s tvarůžkem podle Davida Viktorina

Moje hodnocení
7x

V druhém díle gastro show Jak to bylo, šéfe? zavítal Zdeněk Pohlreich na návštěvu lednicko-valtického areálu, kde sídlí zážitková restaurace Chateau Petit. Šéfkuchař David Viktorin pro diváky připravil delikátní krém z květáku, kterému dodal šmak díky tvarůžkům.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky. Tvarůžky dejte do mrazáku a až budou úplně zmrzlé, nastrouhejte je na hrubším struhadle. Opět je uložte do mrazu.
  2. Šalotku nakrájejte na tenké plátky a na polovině másla a trošce oleje ji pomalu opékejte, nesmí chytat barvu. Poté přidejte nachystaný květák, osolte, strouhněte muškátový oříšek a krátce opečte. Zalijte mlékem, přikryjte pečicím papírem nebo pokličkou a zprudka vařte, až květák úplně změkne. Přilijte smetanu a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes jemné sítko.
  3. Před servírováním zašlehejte zbylé máslo, popřípadě dosolte. Rozdělte do misek a posypejte tvarůžky. Můžete dozdobit malými marinovanými růžičkami květáku (např. ve šťávě z červené řepy) a bylinkovým olejem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Viktorin


Přečtěte si také

Recepty