Suroviny
Postup přípravy
- Květák rozeberte na jednotlivé růžičky. Tvarůžky dejte do mrazáku a až budou úplně zmrzlé, nastrouhejte je na hrubším struhadle. Opět je uložte do mrazu.
- Šalotku nakrájejte na tenké plátky a na polovině másla a trošce oleje ji pomalu opékejte, nesmí chytat barvu. Poté přidejte nachystaný květák, osolte, strouhněte muškátový oříšek a krátce opečte. Zalijte mlékem, přikryjte pečicím papírem nebo pokličkou a zprudka vařte, až květák úplně změkne. Přilijte smetanu a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes jemné sítko.
- Před servírováním zašlehejte zbylé máslo, popřípadě dosolte. Rozdělte do misek a posypejte tvarůžky. Můžete dozdobit malými marinovanými růžičkami květáku (např. ve šťávě z červené řepy) a bylinkovým olejem.
Jak to bylo, šéfe? Květákový krém s tvarůžkem podle Davida Viktorina 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Květákový krém s tvarůžkem podle Davida Viktorina 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Květákový krém s tvarůžkem podle Davida Viktorina 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Květákový krém s tvarůžkem podle Davida Viktorina 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: