Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí
Zdroj: Milluji
Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí
Zdroj:
Milluji
Jistě, dýňovou polévku jistě mnozí z vás milují a nedají na ni během podzimu dopustit. Zkuste ji ale tentokrát trochu vylepšit pečeným česnekem, cibulí a kapkou štiplavého zázvoru. Nejenže vás během sychravých dnů zahřeje, ale také skvěle zasytí a třeba dodá i potřebné živiny.
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejte na 180 °C.
-
Vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky, které dejte na plech.
-
Cibuli i česnek očistěte, rozkrojte také na menší kousky a přidejte k dýni.
-
Vše osolte a hojně zalijte olivovým olejem.
-
Nakonec přidejte tymián a dejte péct na cca 20 minut.
-
Upečenou dýni spolu s cibulí a česnekem (tymián už ne) přendejte do středního hrnce, přilijte vývar a přilijte zázvorovu šťávu či přidejte na kousky nasekaný zázvor a cca 5 minut povařte.
-
Poté rozmixujte dohladka spolu se smetanou.
-
Podle chuti přidejte sůl či pepř.
-
Ihned podávejte. Můžete ozdobit smetanou, opraženými dýňovými semínky, krutony chleba či fetou. Na tu ale pozor, je hodně výrazná, tak aby nepřebila jemnou chuť krému.
Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí 2
Zdroj: Milluji
Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí 2
Zdroj:
Milluji