Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí

Moje hodnocení
10x

Jistě, dýňovou polévku jistě mnozí z vás milují a nedají na ni během podzimu dopustit. Zkuste ji ale tentokrát trochu vylepšit pečeným česnekem, cibulí a kapkou štiplavého zázvoru. Nejenže vás během sychravých dnů zahřeje, ale také skvěle zasytí a třeba dodá i potřebné živiny.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky, které dejte na plech.
  3. Cibuli i česnek očistěte, rozkrojte také na menší kousky a přidejte k dýni.
  4. Vše osolte a hojně zalijte olivovým olejem.
  5. Nakonec přidejte tymián a dejte péct na cca 20 minut.
  6. Upečenou dýni spolu s cibulí a česnekem (tymián už ne) přendejte do středního hrnce, přilijte vývar a přilijte zázvorovu šťávu či přidejte na kousky nasekaný zázvor a cca 5 minut povařte.
  7. Poté rozmixujte dohladka spolu se smetanou.
  8. Podle chuti přidejte sůl či pepř.
  9. Ihned podávejte. Můžete ozdobit smetanou, opraženými dýňovými semínky, krutony chleba či fetou. Na tu ale pozor, je hodně výrazná, tak aby nepřebila jemnou chuť krému.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty