zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí
Autor: Milluji Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí

Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí

Hodnoceno: 4x
Jistě, dýňovou polévku jistě mnozí z vás milují a nedají na ni během podzimu dopustit. Zkuste ji ale tentokrát trochu vylepšit pečeným česnekem, cibulí a kapkou štiplavého zázvoru. Nejenže vás během sychravých dnů zahřeje, ale také skvěle zasytí a třeba dodá i potřebné živiny.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky, které dejte na plech.
  3. Cibuli i česnek očistěte, rozkrojte také na menší kousky a přidejte k dýni.
  4. Vše osolte a hojně zalijte olivovým olejem.
  5. Nakonec přidejte tymián a dejte péct na cca 20 minut.
  6. Upečenou dýni spolu s cibulí a česnekem (tymián už ne) přendejte do středního hrnce, přilijte vývar a přilijte zázvorovu šťávu či přidejte na kousky nasekaný zázvor a cca 5 minut povařte.
  7. Poté rozmixujte dohladka spolu se smetanou.
  8. Podle chuti přidejte sůl či pepř.
  9. Ihned podávejte. Můžete ozdobit smetanou, opraženými dýňovými semínky, krutony chleba či fetou. Na tu ale pozor, je hodně výrazná, tak aby nepřebila jemnou chuť krému.
Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí
Autor: Milluji Dýňová krémová polévka s pečeným česnekem a cibulí

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)