Akademie kvality

Krémová polévka z pečeného celeru s restovanými žampiony

Moje hodnocení
4x

Polévky se v posledních letech vrátily zase do kurzu. Není se čemu divit. Jsou jednoduché na přípravu a v jednom hrnci můžete připravit velké množství, které vydrž i několik dní. A přesně taková je naše polévka z pečeného celeru se žampiony a stroužkem česneku, kterou jsme zvýraznili trochou bílého vína a zjemnili smetanou. Perfektně funguje také jako hlavní obědový chod nebo lehká večeře.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Celer očistěte, nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Osolte a přidejte česnek a cukr. Pečte v troubě na 160 °C asi 25 minut.
  2. Cibuli a brambory nakrájejte na kostky a orestujte dozlatova. Zalijte bílým vínem a svařte.
  3. Přidejte pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vařte na mírném plamenu asi 30 minut.
  4. Rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte máslem.
  5. Na talíři přidejte na kousky orestované žampiony na másle. Můžete dozdobit čerstvými bylinkami.

PRIMA TIP: Jak docílíte té nejlepší chuti? Nejen vařením s láskou, ale také výběrem kvalitních surovin označených logy kvality, jako jsou např. Klasa, BIO a Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty