Suroviny
- celer 300 g
- česnek 1 stroužek
- cukr krupice 25 g
- cibule 140 g
- brambory 150 g
- bílé víno 100 ml
- zeleninový vývar 900 ml
- smetana 300 ml
- máslo 60 g + na restování
- žampiony 200 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Celer očistěte, nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Osolte a přidejte česnek a cukr. Pečte v troubě na 160 °C asi 25 minut.
- Cibuli a brambory nakrájejte na kostky a orestujte dozlatova. Zalijte bílým vínem a svařte.
- Přidejte pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vařte na mírném plamenu asi 30 minut.
- Rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte máslem.
- Na talíři přidejte na kousky orestované žampiony na másle. Můžete dozdobit čerstvými bylinkami.
PRIMA TIP: Jak docílíte té nejlepší chuti? Nejen vařením s láskou, ale také výběrem kvalitních surovin označených logy kvality, jako jsou např. Klasa, BIO a Regionální potravina.
Krémová polévka z pečeného celeru s restovanými žampiony 2 Zdroj: Akademie kvality
Krémová polévka z pečeného celeru s restovanými žampiony Zdroj: Akademie kvality