Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Celé kuře s citronem a česnekem

4 porce
do 1,5 hodiny
Celé kuře s citronem a česnekem
Celé kuře s citronem a česnekem Autor: Johana Pošová
Oblíbené nedělní kuře zkuste tentokrát upéct s česnekem a citronem, který dodá masu velmi svěží příchuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Asi půl hodiny předtím, než chcete kuře péct, ho vyndejte z ledničky. Troubu předehřejte na 240 °C. Cibuli oloupejte, zeleninu očistěte, případně oškrábejte a nakrájejte vše na větší kousky. Česnek rozdělte na stroužky.
  2. Zeleninu rozložte do pekáče a zakapejte ji olivovým olejem. Kuře rovněž pokapejte olejem, osolte ho a opepřete a pak olej vmasírujte do kůže. Kůru citronu propíchejte špičkou ostrého nože (aby se uvolnily silice) nebo ho dejte na 40 vteřin do mikrovlnky, bude mít mnohem výraznější aroma. Citron rozpulte a vložte spolu s bylinkami do břišní dutiny kuřete, případně rozložte na zeleninu.
  3. Kuře dejte do pekáče na zeleninu, vložte do trouby a teplotu snižte na 200 °C. Pečte kuře asi 1 hodinu a 20 minut, potírejte ho vypečenou šťávou a pokud by se zelenina na dně připékala, podlévejte trochou horké vody.
Reklama

Celé kuře s citronem a česnekem  Foto:

Celé kuře s citronem a česnekem                                                                         Foto: Johana Pošová

Tento a dalších 7 originálních a snadných receptů na kuře najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března! Více o obsahu se dočtete v článku:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Kuře koláž Foto:

Lákají vás tyto recepty na kuře? Kupte si nový časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama