Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- vývar (nebo voda) 800 ml
- brambory 2 ks
- kadeřávek 4 velké listy
- muškátový květ 1/2 lžičky
- mražený hrášek 2 hrsti
- baby špenát 1 vanička (125 g)
- smetana na vaření 100 ml
- tortellini (čerstvé tortellini nebo tortelloni) 250 g
- citronová šťáva
- parmazán
- chilli (drcené,nemusí být)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na přepuštěném másle orestujte dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Přilijte vývar nebo vodu a přiveďte k varu.
- Přihoďte brambory nakrájené na malé kostičky a nasekané listy kadeřávku zbavené košťálů. Osolte, opepřete a dochuťtte muškátovým květem. Vařte 10 minut.
- Poté přihoďte mražený hrášek a listy baby špenátu. Přilijte smetanu a nechte asi 2 minutky povařit.
- Mezitím vedle v hrnci uvařte tortellini podle návodu na obalu, poté slijte. Náplň tortellin volte podle své chuti, my jsme měli špenátové s ricottou.
- Polévku dejte do misek, zakápněte citronovou šťávou a rozdělte tortellini. Navrch nastrouhejte parmazán, a pokud chcete, poprašte drceným chilli.
PRIMA FRESH: Do polévky můžete zužitkovat různé druhy listové kapusty, kedlibnové listy, ředkvičkové listy, různé bylinky, cuketu, mangold...
Zelená krémová polévka s plněnými tortellini a parmazánem 2 Zdroj: Klára Michalová