reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Svěží krémová polévka z cukety a hrášku
Autor: My Cooking Diary Svěží krémová polévka z cukety a hrášku

Svěží krémová polévka z cukety a hrášku

Hodnoceno: 8x
Sladký hrášek a svěží cuketa se perfektně doplňují. Cuketu oloupejte a slupku přidejte do polévky až v samém závěru, předá jí tak sytě zelenou barvu. Hrášek můžete použít čerstvý, ale pokud se vám nechce loupat, mražený bude fungovat stejně skvěle.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Cuketu oloupejte a dužinu nakrájejte na větší kostky. Slupku ponechte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. 
  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej s máslem, vsypte cuketu a cibuli a opékejte je dozlatova asi 5–7 minut. Přidejte česnek a restujte 1 minutu. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte zhruba 10 minut, až cuketa změkne. 
  3. Přilijte smetanu, přidejte hrášek a cuketovou slupku, zakápněte citronovou šťávou a vařte 2 minuty. 
  4. Mezitím opražte nasucho semínka, trvá to asi 3–5 minut. 
  5. Polévku rozmixujte dohladka. Koriandr nasekejte nahrubo, vsypte do polévky a ještě promixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypanou opečenými semínky, strouhaným parmazánem. 

PRIMA TIP: Smetanu z kravského mléka vyměňte za sójovou nebo kokosovou. Polévka získá zajímavou vůni a svěží chuť. 

Svěží krémová polévka z cukety a hrášku
Autor: My Cooking Diary Svěží krémová polévka z cukety a hrášku

Další ukázkové lehké recepty z nové kuchařky My Cooking Diary 2 najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

My Cooking Diary 2
Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila. 

www.mycookingdiary.cz