Kateřina Saint Germain

Krémová česneková polévka

Moje hodnocení
60x

Krásně krémová polévka, kterou si zamilují nejen milovníci česneku. Množství stroužků odhadujte podle aroma samotného česneku, ale opravdu jich budete potřebovat hodně. ;) Skvělý šmrnc této polévce dodají oblíbené opečené krutony.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na másle s olejem orestujte doměkka. Česnek oloupejte, zbavte klíčků a prolisujte do misky.
  2. K cibuli přidejte připravený česnek, čerstvý tymián bez stonků a opékejte asi minutu a půl, dokud se česnek nerozvoní. Nesmí se ale připálit, jinak zhořkne.
  3. Takhle připravenou směs zalijte vývarem, přidejte oloupané, na menší kostky nakrájené brambory a sůl a pepř podle chuti.
  4. Na středním plameni vařte asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  5. Obsah hrnce přendejte do mixéru a rozmixujte do jemné konzistence. Podle potřeby přidávejte mléko. Záleží na tom, jestli máte radši hustší nebo tekutější konzistenci.
  6. Na závěr polévku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Pokud máte rádi, nakrájejte si pečivo na kostičky a opečte dozlatova na másle.
  7. Na závěr dozdobte nasekanou čerstvou petrželkou, krutóny a tymiánem.

Vyzkoušejte i tradiční česnečku s bramborem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila.

www.mycookingdiary.cz


Přečtěte si také

Recepty