Suroviny
Postup přípravy
- Česnek dejte péct v celku do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25 minut.
- Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte nakrájené brambory, rozmarýn a orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a smetanou.
- Přidejte pečený vyloupaný česnek a vše provařte 30 minut. Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem.
- Špek nakrájejte na kousky a orestujte na pánvi dokřupava.
- Chléb nakrájejte na kostičky a opečte nasucho na pánvi.
PRIMA TIP: Chuť zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem – dřevorubeckým bokem speciál od Ing. Michala Šnebergra, který provozuje vlastní uzenářskou řemeslnou výrobnu v Železné Rudě. Výrobky výjimečné kvality navazují na historickou šumavskou výrobu uzenin, vyznačující se výraznou chutí po uzení a trvanlivostí. Produkt Lesní špek – dřevorubecký speciál získal v roce 2021 značku kvality Regionální potravina pro Plzeňský kraj.
Krémová polévka z pečeného česneku s restovaným špekem a krutony 2 Zdroj: Akademie kvality
Krémová polévka z pečeného česneku s restovaným špekem a krutony 3 Zdroj: Akademie kvality