Regionální potravina

Krémová polévka z pečeného česneku s restovaným špekem a krutony

Moje hodnocení
11x

Krémové polévky zažívají každoročně na podzim a v zimě velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte tuto delikátní česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Česnek dejte péct v celku do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25 minut.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte nakrájené brambory, rozmarýn a orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a smetanou.
  3. Přidejte pečený vyloupaný česnek a vše provařte 30 minut. Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Špek nakrájejte na kousky a orestujte na pánvi dokřupava.
  5. Chléb nakrájejte na kostičky a opečte nasucho na pánvi.

PRIMA TIP: Chuť zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem – dřevorubeckým bokem speciál od Ing. Michala Šnebergra, který provozuje vlastní uzenářskou řemeslnou výrobnu v Železné Rudě. Výrobky výjimečné kvality navazují na historickou šumavskou výrobu uzenin, vyznačující se výraznou chutí po uzení a trvanlivostí. Produkt Lesní špek – dřevorubecký speciál získal v roce 2021 značku kvality Regionální potravina pro Plzeňský kraj.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty