Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajská omáčka s masovými kuličkami

do 1,5 hodiny
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami Autor: Pradobroty.cz
Každý tu svou rajskou vaří podle sebe, Marcela z blogu Pradobroty ji zkoušela jen z rajčat a nebo jen z protlaku, jednou i bez vývaru jen z vody, ale ta nejlepší, u které zůstala, obsahuje všechno – vývar, rajčata i protlak. Taková jim doma chutná nejvíc! :)
Reklama

Článek

Quinoa s hovězími kuličkami v rajčatové omáčce Foto:

Tentokrát přinášíme výběr těch nejlepších receptů s masovými kuličkami!

Ať už hledáte masové kuličky na italský či švédský způsob, rozhodně si pochutnáte v obou případech, zvlášť pokud jste fanoušci mletého masa. Hezké počasí navíc nahrává...

Koření na dochucení masa:

 – do hovězího masa (nebo směsi hovězí + vepřové): 1 lžíčka lístků petržele, 1 lžička oregana, půl menší červené cibule nadrobno, 1/2 lžičky citronové kůry

– do krůtího masa: oregano, bazalka, petrželka (od všeho lžička), 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného), trošku sladké papriky

Reklama

Postup

  1. Masové koule: Všechny ingredience kromě strouhanky/kukuřičné krupice vložte do mísy a pečlivě promíchejte.
  2. Pokud jdou ze směsi tvořit koule, které se nerozpatlávají a drží tvar, můžete rovnou tvarovat koule o velikosti ping-pongového míčku. Pokud je směs příliš řídká, přidejte strouhanku/kukuřičnou krupici.
  3. Masové koule vyskládejte na tác a připravte omáčku.
  4. Omáčka: Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo, přihoďte cibuli a restujte dozlatova.
  5. Snižte plamen a cibuli zasypejte moukou (hraškou) a asi minutu opékejte. Přidejte rajčata, promíchejte a směs zalijte vývarem.
  6. Přidejte bobkový list, pepř, nové koření, tymián a skořici, osolte a přiveďte k varu.
  7. Pak do omáčky přidejte připravené masové koule, zlehka promíchejte, přikryjte pokličkou, snižte plamen a duste 45 minut.
  8. Po stanoveném čase vyjměte maso z hrnce. Zbylou omáčku přes síto přeceďte a na plamen už nevracejte. Přidejte do ní rajský protlak a drátěnou metličkou promíchejte. Dochuťte octem a cukrem – obvykle stačí 1 lžíce octa a 3 lžičky cukru, ale každý se řídí vlastní chutí.
  9. Masové koule vraťte do omáčky, aby dále nechladly. Podávejte s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Reklama

Rajská omáčka s masovými kuličkami 2 Foto: Rajská omáčka s masovými kuličkami; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama