Zdravé stravování

Dýňová polévka s pečenými batáty, zázvorem a kokosovým mlékem

Moje hodnocení
11x

Dýňová polévka patří mezi oblíbené stálice podzimního jídelníčku. Je zdravá, rychle hotová a dá se různě obměňovat, takže pokaždé chutná jinak. Zázvor dodá potřebný říz, aby výsledná chuť nebyla mdlá, kokosové mléko zase zařídí jemnost a lehkou orientální příchuť.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Batáty a česnek oloupejte. Dýni očistěte, vyberte vnitřní vlákna a semínka, slupku můžete nechat, při pečení změkne. Na plech naskládejte nakrájené batáty, dýni, česnek, zakápněte olejem a dejte péct na 150 stupňů 15 až 20 minut.
  2. Na oleji orestujte pokrájenou cibulku, přidejte upečenou zeleninu, zalijte vodou a asi 10 minut povařte. Přilijte kokosové mléko, dosolte, přidejte nastrouhaný oloupaný zázvor a rozmixujte dohladka.
  3. Můžete dozdobit dýňovým olejem, opraženými dýňovými semínky, zakysanou smetanou.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé stravování


Přečtěte si také

Recepty