Suroviny
- dýně hokaido 800 g
- batáty (oloupané) 150 g
- cibule (menší ) 1 ks
- zázvor (čerstvý ) 35 g
- česnek 13 g
- kokosové mléko 225 ml
- voda 850 ml
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Batáty a česnek oloupejte. Dýni očistěte, vyberte vnitřní vlákna a semínka, slupku můžete nechat, při pečení změkne. Na plech naskládejte nakrájené batáty, dýni, česnek, zakápněte olejem a dejte péct na 150 stupňů 15 až 20 minut.
- Na oleji orestujte pokrájenou cibulku, přidejte upečenou zeleninu, zalijte vodou a asi 10 minut povařte. Přilijte kokosové mléko, dosolte, přidejte nastrouhaný oloupaný zázvor a rozmixujte dohladka.
- Můžete dozdobit dýňovým olejem, opraženými dýňovými semínky, zakysanou smetanou.
PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.
Dýňová polévka s pečenými batáty, zázvorem a kokosovým mlékem 2 Zdroj: Zdravé stravování