Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Severská rybí krémová polévka

6–8 porcí
do 1 hodiny
Severská rybí krémová polévka
Severská rybí krémová polévka Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Na severu Evropy i jinde je Fisksupe tak populární, že se běžně sežene v „pytlíkové“ verzi. Vy si ale tuhle lahodnou hustou krémovou chuťovou a aromatickou bombu uvařte, jak se má – a nebudete litovat.
Reklama

Další neodolatelné recepty, které vám zpříjemní advent, Vánoce i zimní radovánky, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Reklama

Postup

  1. Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer zbavte vláken a nakrájejte ho na plátky, papriku a oloupané brambory na kostičky, pórek, mrkev a celer na plátky, pastinák oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Přidejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, papriky, pórek, osolte a opepřete. Za promíchávání smažte 8–10 minut.
  3. Přidejte mrkev, pastinák, celer, brambory, vývar, mléko, smetanu, kápněte worcesterskou omáčku a uveďte do varu. Příkon zmírněte a polévku vařte pozvolna asi 25 minut, až bude zelenina měkká.
  4. Do polévky vložte kousky ryby a vařte ji ještě 6 až 8 minut, jen co ryba zkřehne. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, ozdobte petrželkou a koprem a podávejte s křupavým pečivem.
Reklama

Severská rybí krémová polévka  Foto: Severská rybí krémová polévka; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama