Suroviny
- česnek 4 stroužky
- cibule (malá ) 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- zelená paprika 1 ks
- brambory (středně velké ) 4 ks
- pórek (malý ) 1 ks
- mrkev (středně velké ) 2 ks
- celer (malý) 1 ks
- pastiňák (velký ) 1 ks
- máslo 6 lžic
- rybí vývar 750 ml
- mléko 500 ml
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- worcesterová omáčka pár kapek
- treska (filety z tresky bez kůže a kostí) 500 g
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- kopr (nasekaný čerstvý ) 1 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná k podávání) 1 lžíce
- pečivo (čerstvé pečivo k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další neodolatelné recepty, které vám zpříjemní advent, Vánoce i zimní radovánky, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Postup přípravy
- Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer zbavte vláken a nakrájejte ho na plátky, papriku a oloupané brambory na kostičky, pórek, mrkev a celer na plátky, pastinák oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Přidejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, papriky, pórek, osolte a opepřete. Za promíchávání smažte 8–10 minut.
- Přidejte mrkev, pastinák, celer, brambory, vývar, mléko, smetanu, kápněte worcesterskou omáčku a uveďte do varu. Příkon zmírněte a polévku vařte pozvolna asi 25 minut, až bude zelenina měkká.
- Do polévky vložte kousky ryby a vařte ji ještě 6 až 8 minut, jen co ryba zkřehne. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, ozdobte petrželkou a koprem a podávejte s křupavým pečivem.