Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Zdroj: archiv Mionetto
Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Zdroj:
archiv Mionetto
Polévky z dýně jsou během podzimu velmi oblíbené. Příprava je jednoduchá, výchozí surovina dostupná, na polévce si pochutnají dospělí i dětí, takže samá pozitiva. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, zkuste lahodnou kombinaci dýně a hrušky a nezapomeňte na křupavou italskou slaninu, která polévce dodá fantastickou chuť.
Postup přípravy
-
Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečicím papírem do vyhřáté trouby (180 °C). Hrušky oloupejte, překrojte na půl a zbavte jádřinců. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut. Měkkost dýně zkontrolujte vidličkou.
-
V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Po chvíli vložte do hrnce pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.
-
Rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte. Je-li krém příliš hustý, přidejte vývar. Při servírování dozdobte krutony, nasekanou, nasucho opraženou pancettou a petrželkou.
Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Zdroj: archiv Mionetto
Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Zdroj:
archiv Mionetto