archiv Mionetto

Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou

Moje hodnocení
2x

Polévky z dýně jsou během podzimu velmi oblíbené. Příprava je jednoduchá, výchozí surovina dostupná, na polévce si pochutnají dospělí i dětí, takže samá pozitiva. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, zkuste lahodnou kombinaci dýně a hrušky a nezapomeňte na křupavou italskou slaninu, která polévce dodá fantastickou chuť.

4 porce
90 minut

Suroviny

Na ozdobu

  • krutony
  • pancetta, najemno nasekaná 3 lžíce
  • hladkolistá petržel, nasekaná 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečicím papírem do vyhřáté trouby (180 °C). Hrušky oloupejte, překrojte na půl a zbavte jádřinců. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut. Měkkost dýně zkontrolujte vidličkou.
  2. V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Po chvíli vložte do hrnce pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte. Je-li krém příliš hustý, přidejte vývar. Při servírování dozdobte krutony, nasekanou, nasucho opraženou pancettou a petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Mionetto


Přečtěte si také

Recepty