reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Autor: archiv Mionetto Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou

Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou

Hodnoceno: 2x
Polévky z dýně jsou během podzimu velmi oblíbené. Příprava je jednoduchá, výchozí surovina dostupná, na polévce si pochutnají dospělí i dětí, takže samá pozitiva. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, zkuste lahodnou kombinaci dýně a hrušky a nezapomeňte na křupavou italskou slaninu, která polévce dodá fantastickou chuť.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečicím papírem do vyhřáté trouby (180 °C). Hrušky oloupejte, překrojte na půl a zbavte jádřinců. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut. Měkkost dýně zkontrolujte vidličkou. 
  2. V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Po chvíli vložte do hrnce pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte. Je-li krém příliš hustý, přidejte vývar. Při servírování dozdobte krutony, nasekanou, nasucho opraženou pancettou a petrželkou. 
Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou
Autor: archiv Mionetto Dýňovo-hruškový krém s křupavou pancettou

reklama