Super jednoduše bez masa

Kukuřičná krémová polévka s ochuceným olejem podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
3x

Krémové polévky milují i děti, které zeleninu jinak odmítají. Nakládaná kukuřice je však okouzlí svou nasládlou chutí, kterou dospělým zpestří chilli paprička a voňavý koriandr.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a opékejte na něm šalotku dosklovata. Vmíchejte kurkumu, zarestujte 1 minutu a zalijte vývarem nebo vodou. Přidejte brambory, osolte, opepřete a vařte doměkka. Občas do brambor píchněte, aby se úplně nerozvařily.
  3. Kukuřici slijte a nechte okapat. Čtyři lžíce kukuřice ponechte stranou na ozdobu, zbylou vsypte do polévky. Povařte 5 minut. Přilijte smetanu, zahřívejte k varu, odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Chilli papričku zbavte semínek a pokrájejte ji nadrobno. Lístky koriandru posekejte najemno. Obojí promíchejte v mističce s olejem.
  5. Polévku rozdělte do misek, posypte odloženými zrnky kukuřice, zakapejte ochuceným olejem a ozdobte bílým jogurtem.

Vyzkoušejte také recept na jednoduchou dýňovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich Super jednoduše bez masa

Nová kuchařka ikonického šéfkuchaře volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, ale tentokrát se zaměřuje na pokrmy bez masa. Na chuti jim to ale vůbec neubírá, naopak, Zdeněk Pohlreich naplno rozehrává kombinace běžně dostupných surovin s oblíbenými asijskými a americkými omáčkami a kořeními a výsledkem je pestrá kolekce pokrmů od snídaně po večeře. Jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i začátečník zůstává. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší kuchařkou je Matka příroda, tak se nechte inspirovat!

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty