Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem
Krémová dýňová polévka patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Rychlá a jednoduchá příprava ji řadí k favoritům rychlých večeří. Lehce nasládlou chuť dýně skvěle doplní pikantní zázvor a svěží pomeranč, další chuťový akcent dodá nakyslý skyr, který zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- menší dýně hokkaido 1 ks
- mrkev 2 ks
- kokosový olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- čerstvý zázvor 2cm kousek
- sůl a čerstvě namletý pepř
- pomeranč 1 ks
- voda 400 ml
- bílý skyr siggi´s 1 ks
- dýňová semínka 1 hrst
- čerstvý koriandr 1 hrst
- výhonky vojtěšky 2 hrsti
- dýňový olej 4 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky. Očištěnou mrkev na menší kousky.
- V hrnci rozpusťte kokosový olej, vsypte česnek, kousky zázvoru, dýni a mrkev. Osolte a restujte 5 minut.
- Vlijte vymačkanou pomerančovou šťávu a vodu. Přiklopte a duste 15 minut doměkka.
- Rozmixujte tyčovým mixérem. Odeberte 1 naběračku polévky a v misce ji prošlehejte se skyrem. Vlijte zpátky a promíchejte.
- Podávejte opepřené, s dýňovými semínky, koriandrem, výhonky a dýňovým olejem.