reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem
Autor: archiv siggi´s Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem

Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem

Hodnoceno: 4x
Krémová dýňová polévka patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Rychlá a jednoduchá příprava ji řadí k favoritům rychlých večeří. Lehce nasládlou chuť dýně skvěle doplní pikantní zázvor a svěží pomeranč, další chuťový akcent dodá nakyslý skyr, který zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky. Očištěnou mrkev na menší kousky.
  2. V hrnci rozpusťte kokosový olej, vsypte česnek, kousky zázvoru, dýni a mrkev. Osolte a restujte 5 minut. 
  3. Vlijte vymačkanou pomerančovou šťávu a vodu. Přiklopte a duste 15 minut doměkka. 
  4. Rozmixujte tyčovým mixérem. Odeberte 1 naběračku polévky a v misce ji prošlehejte se skyrem. Vlijte zpátky a promíchejte. 
  5. Podávejte opepřené, s dýňovými semínky, koriandrem, výhonky a dýňovým olejem. 
Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem
Autor: archiv siggi´s Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem

reklama

Související témata: dýně Hokkaido , dýňová polévka , skyr , zázvor , Polévky