Suroviny
- dýně Hokkaidó (menší ) 1 ks
- mrkev 2 ks
- Kokosový olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
- pomeranč 1 ks
- voda 400 ml
- skyr (bílý siggi´s) 1 ks
- dýňová semínka 1 hrst
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- vojtěška (výhonky ) 2 hrsti
- dýňový olej 4 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky. Očištěnou mrkev na menší kousky.
- V hrnci rozpusťte kokosový olej, vsypte česnek, kousky zázvoru, dýni a mrkev. Osolte a restujte 5 minut.
- Vlijte vymačkanou pomerančovou šťávu a vodu. Přiklopte a duste 15 minut doměkka.
- Rozmixujte tyčovým mixérem. Odeberte 1 naběračku polévky a v misce ji prošlehejte se skyrem. Vlijte zpátky a promíchejte.
- Podávejte opepřené, s dýňovými semínky, koriandrem, výhonky a dýňovým olejem.
Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem 2 Zdroj: archiv siggi´s