archiv siggi´s

Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem

Moje hodnocení
4x

Krémová dýňová polévka patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Rychlá a jednoduchá příprava ji řadí k favoritům rychlých večeří. Lehce nasládlou chuť dýně skvěle doplní pikantní zázvor a svěží pomeranč, další chuťový akcent dodá nakyslý skyr, který zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • dýně hokaido (menší dýně hokkaido) 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • kokosový olej 1 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • zázvor (čerstvý zázvor) 2cm kousek
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • pomeranč 1 ks
  • voda 400 ml
  • bílý skyr siggi´s 1 ks
  • dýňová semínka 1 hrst
  • čerstvý koriandr 1 hrst
  • výhonky vojtěšky 2 hrsti
  • dýňový olej 4 lžičky

Postup přípravy

  1. Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky. Očištěnou mrkev na menší kousky.
  2. V hrnci rozpusťte kokosový olej, vsypte česnek, kousky zázvoru, dýni a mrkev. Osolte a restujte 5 minut.
  3. Vlijte vymačkanou pomerančovou šťávu a vodu. Přiklopte a duste 15 minut doměkka.
  4. Rozmixujte tyčovým mixérem. Odeberte 1 naběračku polévky a v misce ji prošlehejte se skyrem. Vlijte zpátky a promíchejte.
  5. Podávejte opepřené, s dýňovými semínky, koriandrem, výhonky a dýňovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv siggi´s


Přečtěte si také

Recepty