Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem
Zdroj: archiv siggi´s
Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem
Zdroj:
archiv siggi´s
Krémová dýňová polévka patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Rychlá a jednoduchá příprava ji řadí k favoritům rychlých večeří. Lehce nasládlou chuť dýně skvěle doplní pikantní zázvor a svěží pomeranč, další chuťový akcent dodá nakyslý skyr, který zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.
Postup přípravy
-
Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky. Očištěnou mrkev na menší kousky.
-
V hrnci rozpusťte kokosový olej, vsypte česnek, kousky zázvoru, dýni a mrkev. Osolte a restujte 5 minut.
-
Vlijte vymačkanou pomerančovou šťávu a vodu. Přiklopte a duste 15 minut doměkka.
-
Rozmixujte tyčovým mixérem. Odeberte 1 naběračku polévky a v misce ji prošlehejte se skyrem. Vlijte zpátky a promíchejte.
-
Podávejte opepřené, s dýňovými semínky, koriandrem, výhonky a dýňovým olejem.
Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem 2
Zdroj: archiv siggi´s
Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a skyrem 2
Zdroj:
archiv siggi´s