reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krémová polévka z pečeného květáku s fazolemi
Autor: P&G Foodies Krémová polévka z pečeného květáku s fazolemi

Krémová polévka z pečeného květáku s fazolemi

Hodnoceno: 7x
Jistě, krémových polévek jsme vám tu představili už celou řadu. Ale stále tvrdíme, že těch zkrátka nikdy není dost. Obzvlášť když trochu zafouká a potřebujete se zahřát i nasytit v jednom. Ideálně. Zkuste proto krémovou polévku z pečeného květáku s fazolemi. Úspěch zaručen!
6 porcí

reklama

A kdyby vám nahodou jeden recept na krémovou květákovou polévku nestačil, máme tu pro vás hned druhou. I ta je velmi oblíbená, to dá rozum! Potřebujete na ni jen pár surovin a trochu svého času.

reklama

Suroviny (6 porcí)

reklama

Postup

  1. Květák očistěte a rozsekejte na růžičky. Očistěte stroužky česneku a společně s květákem dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 minut na 200 °C.
  3. Mezitím nakrájejte 2 cibule na drobné kostičky a v hrnci restujte dozlatova. Následně přidejte 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku uzené papriky, fazole a promíchejte.
  4. Přilijte vodu a kokosové mléko, přisypte 1 lžičku soli a pomalu přiveďte k varu.
  5. Jakmile je květák opečený, přidejte ho do polévky a vařte 10 minut nebo dokud není květák měkký.
  6. Potom přesuňte polévku do mixéru, rozmixujte dohladka, přelijte zpět do hrnce a dochuťte šťávou z malého citronu.
  7. Dochuťte podle potřeby solí, případně bylinkami.

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

reklama