Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémová polévka z pečeného květáku s fazolemi
A kdyby vám nahodou jeden recept na krémovou květákovou polévku nestačil, máme tu pro vás hned druhou. I ta je velmi oblíbená, to dá rozum! Potřebujete na ni jen pár surovin a trochu svého času.
Suroviny (6 porcí)
- očištěný květák 800 g
- česnek 4 stroužky
- menší cibule 2 ks
- voda 400 ml
- kokosové mléko 700 ml
- bílé fazole 240 g (celá konzerva)
- kurkuma 1 lžička
- uzená paprika 1 lžička
- šťáva z 1 citronu
Postup
- Květák očistěte a rozsekejte na růžičky. Očistěte stroužky česneku a společně s květákem dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 minut na 200 °C.
- Mezitím nakrájejte 2 cibule na drobné kostičky a v hrnci restujte dozlatova. Následně přidejte 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku uzené papriky, fazole a promíchejte.
- Přilijte vodu a kokosové mléko, přisypte 1 lžičku soli a pomalu přiveďte k varu.
- Jakmile je květák opečený, přidejte ho do polévky a vařte 10 minut nebo dokud není květák měkký.
- Potom přesuňte polévku do mixéru, rozmixujte dohladka, přelijte zpět do hrnce a dochuťte šťávou z malého citronu.
- Dochuťte podle potřeby solí, případně bylinkami.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.