Česká veganská společnost

Krémová polévka z pečené červené řepy

Moje hodnocení
5x

Červená řepa má u spousty lidí špatnou pověst, ale je to nezasloužené! Správnou přípravou ji totiž proměníte v opravdovou lahůdku. Pečením řepa krásně zkaramelizuje a získá příjemnou nasládlou chuť. V krémové veganské polévce ji dochuťte česnekem, římským kmínem a citronovou šťávou, která doručí svěžest.

4 porce
90 minut

Suroviny

  • středně velké červené řepy 5 ks
  • pórek 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • zeleninový vývar 3 hrnky
  • rostlinná smetana 1 hrnek
  • olivový olej 2 lžíce
  • mletý římský kmín 1 lžička
  • citronová šťáva
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu
  • opražená semínka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ºC. Řepu očistěte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu spolu s česnekem, pepřem a solí. Pečte přibližně jednu hodinu.
  2. Na oleji osmažte na plátky nakrájený pórek, přidejte římský kmín, zalijte zeleninovým vývarem a přimíchejte nakrájenou pečenou řepu. Přiveďte k varu, přidejte rostlinnou smetanu a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Ozdobte čerstvými bylinkami, semínky a sójovou smetanou.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete spoustu dalších nápadů:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty