Suroviny
- červená řepa (středně velká) 5 ks
- pórek 1 ks
- česnek 3 stroužky
- zeleninový vývar 3 hrnky
- smetana (rostlinná ) 1 hrnek
- olivový olej 2 lžíce
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- citronová šťáva
- bylinky (čerstvé,na ozdobu)
- semínka (opražená,na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 ºC. Řepu očistěte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu spolu s česnekem, pepřem a solí. Pečte přibližně jednu hodinu.
- Na oleji osmažte na plátky nakrájený pórek, přidejte římský kmín, zalijte zeleninovým vývarem a přimíchejte nakrájenou pečenou řepu. Přiveďte k varu, přidejte rostlinnou smetanu a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Ozdobte čerstvými bylinkami, semínky a sójovou smetanou.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.
Krémová polévka z pečené červené řepy 2 Zdroj: Česká veganská společnost
Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete spoustu dalších nápadů: