zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Krémová polévka z pečené červené řepy
Autor: Česká veganská společnost Krémová polévka z pečené červené řepy

Krémová polévka z pečené červené řepy

Hodnoceno: 5x
Červená řepa má u spousty lidí špatnou pověst, ale je to nezasloužené! Správnou přípravou ji totiž proměníte v opravdovou lahůdku. Pečením řepa krásně zkaramelizuje a získá příjemnou nasládlou chuť. V krémové veganské polévce ji dochuťte česnekem, římským kmínem a citronovou šťávou, která doručí svěžest.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 ºC. Řepu očistěte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu spolu s česnekem, pepřem a solí. Pečte přibližně jednu hodinu.
  2. Na oleji osmažte na plátky nakrájený pórek, přidejte římský kmín, zalijte zeleninovým vývarem a přimíchejte nakrájenou pečenou řepu. Přiveďte k varu, přidejte rostlinnou smetanu a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Ozdobte čerstvými bylinkami, semínky a sójovou smetanou.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Krémová polévka z pečené červené řepy
Autor: Česká veganská společnost Krémová polévka z pečené červené řepy

Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete spoustu dalších nápadů: 

reklama

Máme doma vegana

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.