zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Hodnoceno: 1x
Máte rádi chuť vinné klobásy a kapusty? Tak to je tato polévka přímo pro vás. Vyzkoušet by ji ale měli všichni, protože si vás rozhodně získá, hlavně v chladných dnech! :)
do 30 minut

Článek

Uzená polévka s kroupami Foto:

Polévka je grunt! Vyzkoušejte nejlepší recepty jako od babičky

Není nad dobrou a poctivě připravenou polévku. Pokud s nostalgií vzpomínáte na babiččiny polévky, které s láskou připravovala k nedělnímu obědu nebo jako sytou večeři s...

reklama

Suroviny

Postup

  1. Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.
  2. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku.
  3. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky.
  4. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.
  5. Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko.
  6. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy 2 Foto: Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

reklama