Suroviny
- kapusta (menší ) 1/2 ks
- brambory 3 ks
- vinná klobása cca 200 g
- cibule (větší ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mléko 100 ml
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- drcený kmín 1/2 lžičky
- nové koření 5 kuliček
- hladká mouka 2 lžíce
- olej (nebo sádlo)
- vývar 1,5 l
- sůl
- pepř
Článek
Polévka je grunt! Vyzkoušejte nejlepší recepty jako od babičky
Není nad dobrou a poctivě připravenou polévku. Pokud s nostalgií vzpomínáte na babiččiny polévky, které s láskou připravovala k nedělnímu obědu nebo jako sytou večeři s...
Postup přípravy
- Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.
- Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku.
- Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky.
- Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko.
- Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.