reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Krémová květáková polévka
Autor: isifa.com Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Hodnoceno: 103x
Hustá a vydatná květáková polévka vás zahřeje a to jistě v zimě ocení každý. K její přípravě potřebujete jen minimum surovin a výsledek potěší dospělé i děti.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte máslo a na něm pár minut opékejte cibuli, dokud nezměkne. Přidejte bramboru a vařte ji 1 minutu, potom přidejte květák a dobře okořeňte, přidejte bobkový list a větší špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 5 minut.
  2. Přilijte vývar, uveďte vše do varu a vařte dalších 20 minut, dokud květák nezměkne.
  3. Vyndejte bobkový list a potom dobře promíchejte v mixéru (můžete použít i tyčový), aby byla směs hladká. Dejte směs zpátky do hrnce, přilijte smetanu nebo mléko a vše dobře prohřejte.
  4. Hotovou polévku ozdobte na talíři čerstvě namletým muškátovým oříškem, čerstvým bobkovým listem nebo několika růžičkami květáku.
  5. PRIMA TIP: Tato polévka chutná krémově i bez přidání smetany, takže pro nízkotučnou verzi ji můžete vynechat.

Pro výraznější chuť můžete květák předem upéct v troubě dozlatova. Rozdělte ho na růžičky, dejte na plech s pečicím papírem, zakapejte olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Výsledná polévka z pečeného květáku bude mít oříškovou chuť. 

Krémová květáková polévka
Autor: isifa.com Krémová květáková polévka

 

 

Budou vám chutnat!

Jarní polévky k večeři: Zahřejí, zasytí a nepřiberete po nich

reklama

reklama