Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Jitka Rákosníková

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hořčice – léčivá pochutina s působivou historií a výraznou chutí, kterou lidstvo miluje už déle než 3000 let

Hořčice se vyrábí v mnoha variantách

Hořčice se vyrábí v mnoha variantách Zdroj: iStock

  • Zavřít
Hořčice se vyrábí v mnoha variantách

Hořčice se vyrábí v mnoha variantách Zdroj: iStock

Účinky palčivě chutnajících semínek hořčice seté a jejich využití v léčitelství i jídle jsou lidstvu známy už nějakých 3000 let. Zmínky o hořčici totiž najdeme už ve starých sumerských textech, v Bibli, zápiscích ze starého Řecka i Říma. Lidstvo si ji prostě cenilo odpradávna.

Seznam.cz banner

Máčeno v moštu

Zatímco v češtině se výraz hořčice odvozuje od hořké chuti semínek, v mnoha světových jazycích vychází z latiny. Staří Římané, a patrně už Řekové před nimi, se totiž naučili rozdrcená semínka máčet ve vinném moštu (mustum) a pak spolu s dalšími ingrediencemi utřít na pastu, používanou coby dochucovací přípravek. Mustum se tak stalo hodně pálivým, latinsky ardens, a tak dnešní názvy hořčice jako je mostaza, mostarda, mustard – v mnoha různých jazycích jsou vlastně zkomoleninami latinského sousloví. Ani na způsobu výroby, ani na použití hořčice se od té doby moc nezměnilo. Snad jen její význam coby léčebného prostředku poněkud vymizel, Řekové a Římané se jí pokoušeli léčit řadu neduhů a nemocí, od hysterie přes uštknutí hadem až po dýmějový mor.

Vyzkoušejte pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici

Pro zdraví a krásu

Hořčice totiž obsahuje výrazně aromatický hořčičný olej. Lisováním zastudena získáme kvalitní olej široce použitelný v kuchyni, ale i jako masážní a revitalizační prostředek, například pro růst vlasů (obsahuje kyselinu olejovou a linolovou, vitaminy a minerály). Dá se použít jako přírodní opalovací prostředek. Ze semínek se připravuje také ceněný esenciální olej používaný v kosmetice. Přírodní léčitelství se také stále více vrací k hořčičným obkladům a náplastem z rozdrcených semen, které ulevují při zánětlivých onemocněních, artritidě, revmatismu, dně, ischiasu, bolestech kloubů či zánětech dýchacích cest. Prohřívají a prokrvují.

Výběr receptů, v kterých hraje hořčice hlavní roli

Výběr receptů, v kterých hraje hořčice hlavní roli

Gastronomický hit

S římskými výboji se hořčice coby dochucovadlo dostala do Francie a již v 9. století ji začali pěstovat a využívat mniši v tamních klášterech. Jejím prodejem získávali solidní finanční prostředky. Již Karel Veliký pověřil mnichy v Beaux, aby pěstovali a mleli hořčičná semínka pro potřeby císařské kuchyně, avignonský papež Jan XXII. si ji oblíbil natolik, že podpořil její výrobu v Dijonu, a dokonce vytvořil titul „papežského hořčičáře“, čímž už ve 13. století založil francouzskou slávu tohoto stejně razantního jako rafinovaného dochucovadla. (Historka ovšem praví, že tím chtěl přinutit svého líného dijonského synovce k nějaké aktivitě.) Král Ludvík XI. měl prý vždy sklenku s hořčicí při sobě, pokud by na hostinách mimo palác chyběla. Jelikož se v té době jako „máčedla“ používal výhradně červenofialový vinný mošt, byla tehdejší hořčice převážně fialové barvy.

Vyzkoušejte 3 recepty na domácí hořčice, které nabízejí ohromný kuchařský potenciál Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Vyzkoušejte 3 recepty na domácí hořčice, které nabízejí ohromný kuchařský potenciál

Domácí hořčice: ananasová, citronová a medová Recepty

Domácí hořčice: ananasová, citronová a medová

24

Průmyslová výroba

Přestože je výroba hořčice (moutarde) ve Francii nevykořenitelnou a mnohde staletou tradicí, jsou to Britové, jimž se přičítá její standardizovaná výroba. V 19. století zdokonalili její mletí na velmi jemný prášek (i ten sám – mustard powder – se dodnes používá jako dochucovadlo) a tím vytvořili základní potravinářskou ingredienci. Různí výrobci s ní zacházejí různě, používají různé druhy octa a dalších přísad, a tak si různé země vytvářejí podle základního vzorce nejrůznější variace na téma. Hořčice také změnila barvu, protože původní červenofialový vinný mošt vytlačil levnější bezbarvý ocet.

Domácí hrubozrnná hořčice s chilli, křenem a pečeným jablkem Recepty

Domácí hrubozrnná hořčice s chilli, křenem a pečeným jablkem

21
Dokonalá chuťovka: Hořčičná celá semínka nakládaná na kyselo Předkrmy a chuťovky

Dokonalá chuťovka: Hořčičná celá semínka nakládaná na kyselo

16

Americká „žlutá hořčice“ s jemnou chutí je nepostradatelná do hot dogů, naše párky by bez plnotučné (ze zákona musí obsahovat 3,6 % tuku, tj. oleje ze semínek) byly těžko představitelné atd. atp. Na přípravu jemných, hladkých hořčic se používá semínko hořčice bílé, zatímco na razantní hrubozrnné (u nás kremžská, podle rakouské Křemže, kde vznikla) je to i ostřejší semínko hořčice černé. Hořčici si oblíbili i Číňané, a kromě přímého použití je nepostradatelná třeba v zálivkách na salát, při nakládání masa a v omáčkách. V indické kuchyni je drcené hořčičné semínko jedním ze základních koření jak samostatně, tak coby součást kořenicích směsí. A přestože si dnes můžeme vybrat z bezpočtu značek, typů a příchutí, můžeme si ji klidně vyrobit i sami doma.

Vyzkoušejte recept na steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice podle Zdeňka Pohlreicha

PRIMA TIPY

  • Chcete-li dodat klasickému řízku z kuřecího masa trochu řízu, naložte ho před obalováním do směsi papriky a mleté hořčice (hořčičného prášku).
  • Hořčice podle stejného receptu bude mít úplně jinou chuť podle toho, jaký ocet použijete. Chcete-li použít domácí kvasný lihový ocet, který je silnější než vinný nebo jablečný, zřeďte ho napůl s vodou.
  • Průmyslově vyráběné hořčice jsou dobarvovány, aby nebyly šedohnědé. V domácích podmínkách se pro hezkou barvu a chuť používá hlavně kurkuma a paprika.
  • Nic vám nebrání si domácí hořčici přisladit, kromě cukru a medu můžete použít i různé druhy sladicích sirupů jako čekankový, kukuřičný, z agáve apod.

Skromně a chutně: Brambory s vejci v hořčičné omáčce Vegetariánské

Skromně a chutně: Brambory s vejci v hořčičné omáčce

12
Pečené kuře se slaninou a hořčičnou omáčkou Kuře

Pečené kuře se slaninou a hořčičnou omáčkou

23
Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou Recepty

Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou

25
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu Recepty

Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

23
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem Recepty

Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem

42
Vejce v hořčičné omáčce s koprem Recepty

Vejce v hořčičné omáčce s koprem

36
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha Recepty

Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha

40
Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou Recepty

Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou

31

Zdroj: časopis Prima FRESH

Jitka Rákosníková

Autor článku

Jitka Rákosníková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky historie Francie omáčka pochutiny ocet hořčice

Návrhy pro vás

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem Sladké

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům Maso

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem Předkrmy a chuťovky

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek Ryby a mořské plody

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou Sladké

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka Maso

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“


Přečtěte si také

Sladké
Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Maso
Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Předkrmy a chuťovky
Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Novinky
Jak vypadají Vánoce ve Španělsku? Zapomeňte na svařák a adventní trhy, čeká vás vino dulce, flamenco i betlémy!

Jak vypadají Vánoce ve Španělsku? Zapomeňte na svařák a adventní trhy, čeká vás vino dulce, flamenco i betlémy!

Sladké
Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak zachránit nepovedené cukroví? Tipy a triky, když se při vánočním pečení nedaří

Jak zachránit nepovedené cukroví? Tipy a triky, když se při vánočním pečení nedaří

Články ze světa vaření
Průvodce nejoblíbenějšími italskými bublinkami

Průvodce nejoblíbenějšími italskými bublinkami

Ryby a mořské plody
Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou Sladké

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Maso
Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka Maso

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Ryby a mořské plody
Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách Ryby a mořské plody

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Polévky
Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Předkrmy a chuťovky
Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Sladké
Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Saláty
Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Slibovali jim lepší život, Rusko je posílá na smrt. „Ulovení“ Afričané končí jako mrzáci Turek ministrem? Bude vydíratelný, míní Farský. Se „slovenskou náhradou“ mají problém i v ANO Čechům zlevní energie o tisíce. Jakým tarifům se vyhnout a kde mají obchodníci nejvyšší marže?

prima-zeny

Pavel Zedníček se těší, až bude po Vánocích. S manželkou se chystá do Thajska Libor Bouček o dodržování vánočních tradic: Replikujeme to, co dělali naši rodiče Dojatý Kotek na vánoční zázrak nečeká. Ten největší se nám asi už stal, říká o Hubískovi

prima-zoom

Může velryba spolknout člověka? Menstruace ve vesmíru je problém, který se konečně začal řešit. Testovací let byl úspěšný Proč kočky a psi nadšeně jedí trávu? Se zvracením to opravdu nesouvisí

prima-fresh

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem Jak vypadají Vánoce ve Španělsku? Zapomeňte na svařák a adventní trhy, čeká vás vino dulce, flamenco i betlémy!

prima-cool

Ovce vyšetřují vraždu Hugha Jackmana První trailer Nolanovy Odyssey unikl na internet. Největší film roku 2026 láká na obrovského kyklopa První trailer nového Sherlocka Holmese od Guye Ritchieho. Bohužel v něm není Downey

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

5 věcí, díky kterým to bude doma na Vánoce vypadat uklizeně i bez velké námahy Mahulena Bočanová je milovnicí Vánoc: Zdobím všechno, některé dekorace mám celoročně Štědrovečerní stůl našich předků: Kapr ani bramborový salát na něm nebyly

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.