Suroviny
Postup přípravy
- Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kousky. Maso vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtky a přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody důkladně rozmíchejte hořčici a směsí přelijte maso se zeleninou.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte pod pokličkou asi půl hodiny, poté maso otočte a přelejte vypečenou šťávou. Další půl hodinu pečte při teplotě 170 °C a ještě maso několikrát přelijte šťávou, aby nasáklo šťávou a nevysušilo se. Bude chutnat s bramborovou nebo polentovou kaší.
PRIMA TIP: Chov králíka domácího má u nás dlouhou tradici. Rozšířil se k nám už někdy kolem 15. století z Německa, už před tím byl však oblíbený v oblasti Středomoří, Pyrenejí a Francie. Dodnes jsou králíkárny neodmyslitelnou součástí mnoha venkovských stavení, ale jestli nemáte vlastní chov, snadno seženete čerstvého králíka i z menších farem. Toto dietní, bílé a chutné maso plné hodnotných živin rozhodně stojí za vyzkoušení.
Mora plná života
MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 10 kg mouky. Mohou tak v nové troubě rovnou připravit spoustu dobrot pro své blízké. A při nákupu setu vybraných trub, varných desek a myček mohou navíc získat od 1. 4. 2022 zdarma i kvalitní nádobí v hodnotě 4 999 Kč. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.