Suroviny
- brambory 500 g
- cibule 1 ks
- máslo 3 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- pikantní hořčice 1 lžička
- zeleninový vývar 500 ml
- smetana 100 ml
- vejce natvrdo 4–6 ks
- cukr (na dochucení)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- pažitka (nebo jarní cibulka na ozdobu)
Postup přípravy
- Brambory očistěte, ale neloupejte. Uvařte je v osolené vodě doměkka.
- Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli dejte do kastrolu s máslem a smažte, až cibule zesklovatí.
- Zaprašte moukou, zalijte vývarem, vmíchejte hořčici a osolte. Při střední teplotě a za občasného promíchání vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
- Vmíchejte smetanu a omáčku dochuťte cukrem, solí a pepřem.
- Oloupané brambory nakrájejte na kousky a vejce na plátky či na poloviny. Rozdělte na talíře a zalijte horkou omáčkou. Ozdobte případně bylinkami nebo cibulkou.
Vyzkoušejte pečenou krkovici na hořčici a medu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici