Dokonalá chuťovka: Hořčičná celá semínka nakládaná na kyselo

Moje hodnocení
2x

Nakládaná hořčičná semínka se stala v posledních letech vekým hitem a nezbytným doplňkem jídel v mnoha restauracích. V obchodě můžete naložená celá semínka hořčice najít pod názvem Francouzská hořčice, ale není nic snadnějšího, než si je vyrobit doma a dochutit je podle sebe.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hořčičná semínka propláchněte pod studenou vodou přes jemné síto.
  2. Do rendlíku dejte opláchnutá semínka, jablečný nebo vinný ocet a sůl a nechte 2 hodiny odstát při pokojové teplotě.
  3. Do rendlíku k semínkům vmíchejte med nebo cukr, chilli vločky (pokud je používáte) a čerstvě namletý černý pepř. Přiveďte k rychlému varu, poté snižte teplotu a vařte 20 minut.
  4. Nechte vychladnout. Poté přimíchejte zbývající ocet (¼ hrnku) a semínka i s nálevem přelijte do čisté uzavíratelné sklenice. Uchovávejte v chladničce.
PRIMA TIP: Tuto chuťovku můžete připravit pouze ze světlých semínek, nebo třetinu nahraďte tmavými hořčičnými semínky.

Jak používat nakládaná hořčičná semínka

Jejich kyselá chuť a křupavý akcent rozjasní téměř každé jídlo. Perfektně doladí tučná a těžká jídla, skvěle se hodí třeba k uzenému masu, pečenému kolenu nebo trhanému masu. Ozdobí chleby s pomazánkou nebo paštikou, hodí se i na klasické chlebíčky. A nebojte se přidat lžičku přímo do pomazánky, třeba do vajíčkové nebo rybičkové se hodí přímo báječně. Semínka náramně doplní zeleninové saláty, ale i pečenou zeleninu, hodí se i do dresinků či dipů.

Přidejte nakládaná hořčičná semínka třeba do tuňákové pomazánky podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty