Suroviny
- kuřecí prsa 400 g
- přepuštěné máslo (ghí nebo máslo) 2 lžičky
- šalotka (nebo malá cibule) 1 ks
- česnek 1/2 stroužku
- bílé víno (suché ) 100 ml
- dijonská hořčice (např. Maille) 2 lžičky
- smetana ke šlehání 250 ml
- med 1 lžička
- rozmarýn 2 snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na dva plátky. Osolte a opepřete z obou stran.
- Ve vyšší pánvi rozpalte tuk a kuřecí prsa zprudka z obou stran opečte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta. Opékejte z každé strany cca 3–4 minuty podle tloušťky plátků.
- Opečené maso odložte z pánve stranou.
- Ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibulku.
- Asi po 1 minutě přidejte najemno nasekaný česnek, zarestujte, poté přilijte do pánve bílé víno a nechte jej zcela zredukovat do objemu zhruba 1 lžíce hustější tekutiny.
- Přidejte 2 lžičky dijonské hořčice a orestujte.
- Dále vše zalijte 250 ml smetany, přidejte med, zamíchejte a vhoďte do pánve 1 snítku rozmarýnu.
- Nechte omáčku zhruba 3 minuty probublávat, dokud nezhoustne. Rozmarýn vytáhněte a vyhoďte.
- Omáčku rozmixujte dohladka a vraťte do pánve. Do omáčky zamíchejte 1 snítku nadrobno nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Nakonec do omáčky vložte zpět kuřecí prsa a nechte společně krátce prohřát.
- Doporučuji podávat s bramborovým pyré nebo jinou bramborovou přílohou, popř. čerstvým pečivem. Dozdobit můžete čerstvými bylinkami a hrubozrnnou hořčicí.
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem 2 Zdroj: Milluji