zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem
Autor: Milluji Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem

Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem

Hodnoceno: 9x
Kombinaci hořčice, smetany a bylinek se zkrátka nedá nic vytknout. Kuřecí prsa jsou obvyklým tipem při vaření rychlých jídel – zkuste je tentokrát připravit podle dnešního receptu, nebudete litovat.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na dva plátky. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Ve vyšší pánvi rozpalte tuk a kuřecí prsa zprudka z obou stran opečte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta. Opékejte z každé strany cca 3–4 minuty podle tloušťky plátků.
  3. Opečené maso odložte z pánve stranou.
  4. Ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibulku.
  5. Asi po 1 minutě přidejte najemno nasekaný česnek, zarestujte, poté přilijte do pánve bílé víno a nechte jej zcela zredukovat do objemu zhruba 1 lžíce hustější tekutiny.
  6. Přidejte 2 lžičky dijonské hořčice a orestujte.
  7. Dále vše zalijte 250 ml smetany, přidejte med, zamíchejte a vhoďte do pánve 1 snítku rozmarýnu.
  8. Nechte omáčku zhruba 3 minuty probublávat, dokud nezhoustne. Rozmarýn vytáhněte a vyhoďte.
  9. Omáčku rozmixujte dohladka a vraťte do pánve. Do omáčky zamíchejte 1 snítku nadrobno nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  10. Nakonec do omáčky vložte zpět kuřecí prsa a nechte společně krátce prohřát.
  11. Doporučuji podávat s bramborovým pyré nebo jinou bramborovou přílohou, popř. čerstvým pečivem. Dozdobit můžete čerstvými bylinkami a hrubozrnnou hořčicí.
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem
Autor: Milluji Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem

reklama

Mamachef
Martina Hladjuk

Jmenuji se Martina a jsem foodblogerka, fotografka a maminka žijící v Brně. Gastronomii miluji od malička a svoji vášeň nyní sdílím prostřednictvím svého blogu Mamachef. Název spojuje mé dvě já - tedy mě jako mámu a pak jako kuchařku / foodblogerku.

Nejvíce mě baví tvořit lehce netradiční recepty nebo do receptů tradičních přidat alespoň kapku vlastní inovace. Stejně jako na blogu, tak v mojí knize MAMACHEF Radost v kuchyni, najdete podrobně popsané recepty inspirované kuchyní celého světa.