Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem
Zdroj: Milluji
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem
Zdroj:
Milluji
Kombinaci hořčice, smetany a bylinek se zkrátka nedá nic vytknout. Kuřecí prsa jsou obvyklým tipem při vaření rychlých jídel – zkuste je tentokrát připravit podle dnešního receptu, nebudete litovat.
Postup přípravy
-
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na dva plátky. Osolte a opepřete z obou stran.
-
Ve vyšší pánvi rozpalte tuk a kuřecí prsa zprudka z obou stran opečte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta. Opékejte z každé strany cca 3–4 minuty podle tloušťky plátků.
-
Opečené maso odložte z pánve stranou.
-
Ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibulku.
-
Asi po 1 minutě přidejte najemno nasekaný česnek, zarestujte, poté přilijte do pánve bílé víno a nechte jej zcela zredukovat do objemu zhruba 1 lžíce hustější tekutiny.
-
Přidejte 2 lžičky dijonské hořčice a orestujte.
-
Dále vše zalijte 250 ml smetany, přidejte med, zamíchejte a vhoďte do pánve 1 snítku rozmarýnu.
-
Nechte omáčku zhruba 3 minuty probublávat, dokud nezhoustne. Rozmarýn vytáhněte a vyhoďte.
-
Omáčku rozmixujte dohladka a vraťte do pánve. Do omáčky zamíchejte 1 snítku nadrobno nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Nakonec do omáčky vložte zpět kuřecí prsa a nechte společně krátce prohřát.
-
Doporučuji podávat s bramborovým pyré nebo jinou bramborovou přílohou, popř. čerstvým pečivem. Dozdobit můžete čerstvými bylinkami a hrubozrnnou hořčicí.
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem 2
Zdroj: Milluji
Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem 2
Zdroj:
Milluji