Martina Hladjuk / Mamachef

Rychlá večeře: Kuře v krémové hořčičné omáčce s rozmarýnem

Moje hodnocení
25x

Kombinaci hořčice, smetany a bylinek se zkrátka nedá nic vytknout. Kuřecí prsa jsou obvyklým tipem při vaření rychlých jídel – zkuste je tentokrát připravit podle dnešního receptu, nebudete litovat.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na dva plátky. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Ve vyšší pánvi rozpalte tuk a kuřecí prsa zprudka z obou stran opečte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta. Opékejte z každé strany cca 3–4 minuty podle tloušťky plátků.
  3. Opečené maso odložte z pánve stranou.
  4. Ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibulku.
  5. Asi po 1 minutě přidejte najemno nasekaný česnek, zarestujte, poté přilijte do pánve bílé víno a nechte jej zcela zredukovat do objemu zhruba 1 lžíce hustější tekutiny.
  6. Přidejte 2 lžičky dijonské hořčice a orestujte.
  7. Dále vše zalijte 250 ml smetany, přidejte med, zamíchejte a vhoďte do pánve 1 snítku rozmarýnu.
  8. Nechte omáčku zhruba 3 minuty probublávat, dokud nezhoustne. Rozmarýn vytáhněte a vyhoďte.
  9. Omáčku rozmixujte dohladka a vraťte do pánve. Do omáčky zamíchejte 1 snítku nadrobno nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  10. Nakonec do omáčky vložte zpět kuřecí prsa a nechte společně krátce prohřát.
  11. Doporučuji podávat s bramborovým pyré nebo jinou bramborovou přílohou, popř. čerstvým pečivem. Dozdobit můžete čerstvými bylinkami a hrubozrnnou hořčicí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Hladjuk / Mamachef


Přečtěte si také

Recepty