Suroviny
- vepřová krkovice 4 plátky
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- dijonská hořčice 2 lžíce
- med 1–2 lžíce
- bylinky (oregano, tymián, rozmarýn) 2 lžíce
- černé pivo 250 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve připravte směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřete cibuli s česnekem.
- Maso osolte, vložte do pekáčku a potřete směsí a hojně opepřete. Podlijte pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 stupňů. Podle potřeby podlévejte a maso alespoň jednou obraťte, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjte a nechte opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
- Jako přílohu zvolte něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.
Vyzkoušejte také výborné trhané vepřové maso v BBQ omáčce podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE