Těsto:
- listové těsto (chlazené) 400 g
- hladká mouka (na podsypání)
- vejce (na potření) 1 ks
Náplň:
- rebarbora 50 g
- maliny 50 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- měkký tvaroh 200 g
- vejce 1 ks
- moučkový cukr 50 g
- kukuřičný škrob 1 lžíce
Na dokončení:
- bílá čokoláda 50 g
- mandlové lupínky
Postup přípravy:
- Vál posypte moukou a listové těsto na něm rozválejte na plát silný 3 mm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky, smíchejte s malinami a vanilkovým cukrem. Tvaroh smíchejte s vejcem, cukrem a škrobem.
- Do středu rozváleného těsta rozetřete tvarohovou náplň, poté do středu tvarohové náplně rozložte ovoce. Okraje těsta nakrájejte na 2 cm široké proužky a spleťte je přes sebe tak, aby se závin uzavřel. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 180 °C asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
- Čokoládu rozpusťte na horké vodní lázni a nalijte do papírového kornoutku, pomocí kterého závin ozdobte. Nakonec dozdobte mandlovými lupínky.
Dáváte přednost klasice s jablky, ořechy a rozinkami? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Nebo se podívejte na další recepty s rebarborou: