Suroviny
- máslo 200 g
- cukr krupice 150 g
- vejce 5 ks
- hladká mouka 260 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- kakao 20 g
- plnotučné mléko 6 lžic
- rebarbora 300 g
Poleva:
- bílá čokoláda 40 g
- tmavá čokoláda 50 g
Postup přípravy:
- Máslo nakrájejte na malé kousky, přidejte cukr a žloutky, vše vyšlehejte do pěny. Bílky vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové pěny vmíchejte polovinu bílkového sněhu a prosátou mouku s kypřicím práškem.
- Těsto rozdělte na dva díly a do jednoho vmíchejte prosáté kakao a mléko. Pekáček s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem. Do pekáčku dejte nejdříve světlé těsto a na něj rozetřete kakaové těsto.
- Rebarboru očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky dlouhé jako šířka pekáčku. Položte ji na kakaové těsto asi 1 cm od sebe. Pečte v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.
- Bílou čokoládu rozpusťte, rozetřete na povrch vychladlého moučníku a nechte ztuhnout. Pak rozetřete rozpuštěnou tmavou čokoládu. Než poleva ztuhne, vytvořte na ní ozdobnou kartou nebo vidličkou vlnky. Polevu nechte ztuhnout a pak nakrájejte moučník na jednotlivé řezy. Můžete je ozdobit šlehačkou.
Další tip na famózní moučník v podobě řezů? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Míša řezy
Nebo vyzkoušejte jiné sladké řezy, které u nás máme: