Kateřina Jašková

Šťavnatý rebarborový chlebíček z celozrnné mouky. Skvělý jako snídaně i moučník po obědě!

Moje hodnocení
1x

Máte rádi vláčné buchty? Pak musíte vyzkoušet tento rebarborový chlebíček z celozrnné mouky. Díky kefíru a oleji je výsledek naprosto perfektní – vláčný, voňavý a nezapomenutelný moučník.

1 porce
90 minut

Rebarbora:

Těsto:

Postup přípravy:

  1. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ty dejte do misky, přidejte skořici a cukr a nechte rebarboru pustit šťávu – cca 20 minut. Po této době přebytečnou šťávu slijte a zpracujte těsto.
  2. V jedné míse smíchejte mouku, cukr, sůl, sodu, kypřicí prášek a vanilku. V druhé míse promíchejte kefír spolu s vejcem, olejem a citronovou kůrou.
  3. Tekutou směs přelijte k suché a pomocí cukrářské stěrky vypracujte těsto. Nakonec přidejte okapanou rebarboru a vše ještě promíchejte.
  4. Formu na chlebíček vymažte trochou másla a vysypte strouhankou. Těsto přendejte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 35 minut.
  5. Po této době těsto zkontrolujte špejlí. Pokud na ni nebude přilepené těsto, můžete chlebíček vytáhnout. Nechte ho vychladnout cca 1 hodinu a poté ho můžete nakrájet a jíst.

Kromě rebarborového chlebíčku můžete upéct i tvarohovou bábovku podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohová bábovka

Nebo vyzkoušet rebarboru v jiných receptech:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty