Suroviny
- kapusta 400 g
- olivový olej
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- mleté maso (mix hovězí a vepřové) 400 g
- mrkev 2 ks
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 2 snítky
- máslo 50 g
- hladká mouka 20 g
- plnotučné mléko 300 ml
- sůl
- pepř
- mleté nové koření 1 špetka
- mozzarella 200 g
- brambory 200 g

Postup přípravy
- Kapustu rozeberte na listy, na minutu ponořte do vroucí vody a dejte okapat.
- V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a pak přidejte mleté maso. Restujte 10 minut, podlijte trochou vody, přidejte mrkev nakrájenou nadrobno, duste pod pokličkou 30 minut a pak přisypte bylinky.
- Na bešamel v kastrůlku rozehřejte máslo. Přisypte hladkou mouku, vymíchejte světlou jíšku. Poté zalijte mlékem, metličkou rozšlehejte dohladka a omáčku přiveďte k varu. Ochuťte solí, pepřem a novým kořením a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Do zapékací misky nalijte trochu bešamelu. Pak navrstvěte kapustové listy, masovou směs a plátky mozzarelly a tenké plátky brambor. Tak pokračujte, a nakonec navrch rozprostřete listy kapusty a zalijte trochou bešamelu. Pečte při 160 °C 40 minut.
PRIMA TIP: Vršek lasagní můžete ještě posypat nastrouhaným sýrem, který vytvoří výtečnou křupavou krustu.
Vyzkoušejte klasický recept na italské lasagne podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na zapečené lasagne s mletým masem
Dejte šanci kapustě a inspirujte se novými recepty, kde hraje prim