Suroviny
- máslo 3 lžíce
- kapusta (nakrájená na proužky) 200 g
- rostlinný olej (na smažení)
- brambory (uvařené rozmačkané ) 500 g
- cibule (nakrájená nahrubo) 1 ks
- čedar (nahrubo nastrouhaný) 1 hrst
- vejce 4 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V kastrolu rozehřejte lžíci másla, vsypte kapustu, osolte, opepřete, zastříkněte trochou vody, kastrol přikryjte a kapustu duste asi 3 minuty, až lehce zvláční.
- Ve velké pánvi rozehřejte zbylé máslo. vsypte brambory a cibuli, osolte, opepřete a směs smažte za pravidelného obracení, až se místy začne připékat. Připečené kousky vmíchávejte k ostatnímu, vmíchejte podušenou kapustu a pak sýr.
- Jak se začne sýr tavit, směs už nepromíchávejte, ale spíš ji pěchujte, nejlépe plochou stěrkou, aby vznikla jakási placka. Až bude zespodu opečená dozlatova, obraťte ji (dobře to půjde, když ji z pánve přesunete na prkýnko, obrátíte a pak vrátíte do pánve.
- Mezitím si v jiné pánvi osmažte vejce. Placku rozkrojte na čtvrtiny a na každou posaďte vejce. Podávejte.
Bramborové placky s kapustou a sázenými vejci Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD