Bramborové placky s kapustou a sázenými vejci

Moje hodnocení
6x

Senzační a inovativní využití zbylých uvařených brambor. Variantu na téma bramborové placky střihnuté švýcarským rösti pozdvihnete trochou zeleniny, sýrem a vejci až k bezvadnému obědu či večeři, které vás nebudou stát moc práce ani peněz.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • máslo 3 lžíce
  • kapusta (kapusta, nakrájená na proužky) 200 g
  • rostlinný olej na smažení
  • brambory (uvařené rozmačkané brambory) 500 g
  • cibule (cibule, nakrájená nahrubo) 1 ks
  • čedar (sýr čedar, nahrubo nastrouhaný) 1 hrst
  • vejce 4 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozehřejte lžíci másla, vsypte kapustu, osolte, opepřete, zastříkněte trochou vody, kastrol přikryjte a kapustu duste asi 3 minuty, až lehce zvláční.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte zbylé máslo. vsypte brambory a cibuli, osolte, opepřete a směs smažte za pravidelného obracení, až se místy začne připékat. Připečené kousky vmíchávejte k ostatnímu, vmíchejte podušenou kapustu a pak sýr.
  3. Jak se začne sýr tavit, směs už nepromíchávejte, ale spíš ji pěchujte, nejlépe plochou stěrkou, aby vznikla jakási placka. Až bude zespodu opečená dozlatova, obraťte ji (dobře to půjde, když ji z pánve přesunete na prkýnko, obrátíte a pak vrátíte do pánve.
  4. Mezitím si v jiné pánvi osmažte vejce. Placku rozkrojte na čtvrtiny a na každou posaďte vejce. Podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty