Golubci – plněné kapustové listy v rajčatové omáčce

Moje hodnocení
9x

Tady je těžké určit národnost, plněné zelné či kapustové listy s mletým masem si přivlastňuje Moskva i Ukrajina, uvedený recept má prý moldavský přízvuk – inu mírumilovná anexe, ale ponechme tyhle holoubky Ukrajině.

12 porcí
90 minut
ruská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte omáčku. Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu. Smažte na něm polovinu cibule a všechnu mrkev asi 5 až 10 minut doměkka. Přidejte cukr a rajčatové pyré a smažte ještě minutu, pak přidejte bobkový list, rajčata a vodu. Omáčku dobře osolte a opepřete.
  2. Listy kapusty spařte 2 minuty ve vroucí osolené vodě, pak je propláchněte studenou a nechte dobře okapat.
  3. V misce promíchejte oba druhy masa, předvařenou rýži, sůl, pepř a zbylou cibuli. Do středu každého listu dejte vrchovatou lžíci náplně a list sbalte do závitku.
  4. Švem dolů vložte do kastrolu na omáčku těsně vedle sebe, aby se nerozbalovaly. Na nízkém stupni vařte přikryté asi 45 minut.

PRIMA TIP: Golubci se často podávají posypané čerstvým koprem a se zakysanou smetanou.

Další originální recepty z kuchyně ruské, ale i z dalších postsovětských republik najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty